A hús+krumpli szezon eleje

Biztos csak azért érzem úgy, hogy hús+krumpli variációkkal kell indítanom az őszi szezont, mert ma csúszós, nyálas, szürke idő van és az estére tervezett terasz party névre keresztelt sütögetés helyett is valami egészen más kell kitalálnunk. Próbálok még ragaszkodni hozzá, hogy nincs vége a nyárnak és az ősz messze még, de ezt a hitet a reggeli dugó sem igazán erősítette bennem. Hamarosan majd rájövök, hogy az ősz is nagyon klassz, de ehhez nem a mai időjárásra lenne szükség, halló, ott fent! Ilyen kedvvel nem is annyira meglepő, hogy nem volt több fantáziám a hús és krumpli összeállításnál, de legalább e szűk téren belül mozogva megpróbáltam egy kicsit feldobni. Finom, ha nem is annyira fantáziadús. A hosszú hallgatás és a mindössze 4 napos idei szabadság után ennyire futotta. Lesz még jobb is. Nyár, még egy kicsit gyere vissza!

Kettéhajtott, töltött csirkemell

Menü:
Fokhagymás, paradicsomos kettéhajtott csirkemell (
a husi recept az augusztusi Gourmet-ből származik, itt is megtalálható. Nagyon jó kis recept, szupergyorsan elkészíthető, semmit sem változtattam rajta.)
Parmezános krumplipüré
Baconbe tekert zöldbab
Fagyi

Recept (2 személyre)

1 nagyobb csirkemell 4 szeletre vágva
1 nagy paradicsom, 8 szeletre vágva

1 gerezd fokhagyma
1 ek szardellapaszta
1 nagy csokor petrezselyem apróra vágva
2 ek olíva olaj

frissen őrölt vegyesbors

Az összetört majd felaprított fokhagymát összekeverem a szardellapasztával, petrezselyemmel, 1/2 ek olíva olajjal és ízlés szerint őrölt borssal.
A csirkemell szeleteket egészen vékonyra klopfolom, sózom borsozom és megkenem a szardellás keverékkel, egyenlően elosztva azt a szeletek között. 2 karika paradicsomot helyezek minden megkent szeletre, majd a húst kettéhajtom (belülre kerül a fűszeres krém és a paradicsom).
A maradék olajat egy serpenyőben felmelegítem, nagy lángon a húsok mindkét oldalát kicsit megpirítom (oldalanként 2 perc), majd lejjebb veszem a hőmérsékletet, lefedem a serpenyőt és puhára párolom a húst. Szaftjával együtt tálalom.

A krumplipürét a szokásos módon elkészítem, majd 5-10 dkg frissen reszelt paremzánt keverek hozzá.

A zöldbabot 2-3 percig lobogó, sós vízben előfőzöm (blansírozom), 4-5 szálat 1 szelet baconbe tekerek és a hús serpenyőjében pirosra sütöm.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -