Talán mondtam már, hogy nagyon szeretem a csicseriborsót. Most ezt meg kell ismételnem, mert a héten már harmadszor készítek ételt vele/belőle. Talán azért is van ez így, mert kevés húst eszem és a csicseriborsó remek fehérjeforrás. Nem nagyon szoktam az okokat kutatni, egyszerűen eszembe jut, hogy kéne valami csicseriborsósat készíteni és megtörténik. Így szeretek a legjobban főzni: befészkeli magát a gondolataim közé egy alapanyag és mire a boltba, zöldségeshez, piacra érek már kezd körvonalazódni, hogy mi készüljön belőle. Kezembe veszem, majd a kosárba (vagy vissza a polcra) teszem a többi kiegészítőt és mire a pénztárhoz jutok már pontosan tudom, hogy hogyan egészítik majd ki egymást a friss szerzeményeim. Ilyenkor az sem zavar, ha valamit nem sikerül beszereznem, mert ott helyben alakul ki a recept. Ha valami kiesik, belép helyette más, amitől az egész folyamat izgalmasabb. Persze az eredmény nem mindig olyan lesz, amilyennek várom, de mostanra már egész ügyesen meg tudok felelni a saját elvárásaimnak. Ezzel a salátával kifejezetten elégedett vagyok. Óriási előnye az is, hogy 10 perc latt összedobható.

Mediterrán csicseriborsó saláta


Recept

1 doboz csicseriborsó konzerv
10 db szárított fekete olajbogyó
10 db szárított paradicsom (olajban)
1 csokor petrezselyem
frissen reszelt parmezán sajt
1/2 citrom leve
3 ek olívaolaj
frissen őrölt vegyesbors

A szárított olajbogyót kimagozom, apró darabokra vágom. A petrezselymet felaprítom, külön a szárát is apróra vágom. Az öntethez a csicseriborsó és a petrezselyem szára kivételével az összes hozzávalót összekeverem, nem sajnálom belőle a sót és a borsot, mert a csicseriborsó lágy, selymes texturáját jól ellensúlyozza az intenzívebb fűszerezés. Jelen esetben a klasszikus olívaolaj, só, bors hármas tökéletesen ellátja a feladatot. Hozzákeverem a csicseriborsót, az aprított petrezselyemszárat pedig a tetejére szórom érdekes ropogós díszítésként.

MEGJELENÍTÉS:ELREJTÉS: 4 hozzászólás
  1. Teljesen rokonlelekre talaltam benned, bar en csak most ismertem meg ill. ettem eloszor csicseriborsot, mivel epp tabulé-t akartam kesziteni. Na es lenyeg a lenyeg teljesen rakattantam es keresgeltem csicseriborsos recepteket. Annal is inkabb orulok, mivel mostanaban nekem sem tamad ingerem hust enni.

  2. Bocs, Isten bizony tegnap én is ezt “főztem ki”, de nem raktam már fel. Egy napra elég egy post, nem kell kényeztetni az olvasókat.
    A hozzávalóink különbözőek, de a végeredmény gondolom, hasonló, Kipróbálom és beveszem a sorba a verziódat, az enyém elég sűrűn szerepel a menüben, a végén még megunjuk.

Hozzászólok

E-mail címedet nem tesszük közzé.

Lila Füge

Receptjeim, fotóim, és egyéb irásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik az egész írást, csak annak első pár sorát, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.