Cukkini savanyúság

Hozzávalók (2 közepes üveghez):

1/2 kg bébi cukkini, vegyesen lehet sárga és zöld héjú

3 szál zsenge újhagyma

2 gerezd fokhagyma

1 kisebb kezeletlen citrom hámozott héja

2 evőkanál tengeri só

1,5 l jeges víz

3 dl almaecet

2 dl víz

20 dkg nádcukor

1 teáskanál mustármag

1 teáskanál zellermag

1 mokkáskanál szárított csili

1 mokkáskanál őrölt kurkuma

pár szál friss kapor

 

Elkészítés:

A megmosott cukkinik mindkét végét vágjuk le és vékonyan karikázzuk fel. Forgassuk össze a sóval, citromhéjjal és fokhagymagerezdekkel és a szintén felkarikázott újhagymával. Öntsük rá a jeges vizet, hogy ellepje és hűtőben áztassuk kb. 1 órát.

A saláta levéhez forraljuk össze a hozzávalókat.  Közepes hőmérsékleten bugyogtassuk kb. 4 percig, ízesítsünk utána ha szükséges, majd hagyjuk kissé hűlni.

Az áztatott zöldségeket szűrjük le és papírtörlőn itassuk fel róla a nedvességet.

Kisebb sterilizált üvegeket töltsünk meg a hagymás cukkinivel és öntsük a tetejére a meleg, de nem forró fűszeres levet. Ha kihűlt, zárjuk le és pár napig hagyjuk összeérni az ízeket a hűtőben.

 

 

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

Előző cikkAzért szeretjük a cukkinit …
Következő cikkFenntartható arcok, akik megmondják
"Ami a szívemen, az a szádon" Kreatív tervezéssel, kommunikációval foglalkoztam. Fokozatosan alakult úgy az életem, hogy ma már szinte minden időmet a gasztronómia világában töltöm. Családi örökségem az osztrák polgári konyha és az erdélyi nyárikonyhák receptjei és történetei. Eredeti alapanyagok és elfelejtett ízemlékek után kutatok, amelyeket újrateremtek a konyhában. A főzés és a hozzá kapcsolódó vizuális tálalás számomra kommunikációs csatorna. Esszenciája a játék, szeretet, szenvedély, születés, kutatás, kíváncsiság, tanulás, tanítás. A Diana mosolya blogon ebből lehet inspirálódni.