Mert:

Nyár van.

Most terem itthon.

Pillanatok alatt elő lehet készíteni.

Percek alatt összeüthetsz belőle számtalan ételt, időt nyersz vele.

Semleges íze miatt tökéletes alapanyaga a világ összes konyhájának.

Látványosan és sokféleképpen tálalható.

Szép színes, zöld, sárga, csíkos vagy fehér, mégse fogja össze a kezedet előkészítéskor, nem hagy nyomot, illatot.

Cukkini dömping van, szinte hozzád vágják a piacon és az üzletekben.

Valódi Jolly Joker: eheted töknek, uborkának és még cukkininak, édesen, sósan, savanyúan is jól működik.

1 kg-ban 160 kalória van (ez kb. 1,5 túró rudinak felel meg).

Könnyen emészthető még nyersen is.

Így készítsd elő:

Ha éppen nem ajándékba kapjuk, vásárláskor válasszunk zsenge példányokat. Mossuk le a külső zöld, sárga, fehér, csíkos, pöttyös héjat, ami szintén ehető. A magházat a szivacsos résszel együtt kanalazzuk ki és dobjuk el. Ezután vágjuk, reszeljük  tetszőleges formára az étel fajtájától függően. Az idősebb és nagyobb cukkiniket hámozzuk meg és használjuk leveshez, tölteni, vagy reszeléknek.

Te, hogy szereted a cukkinit?

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

Előző cikkVIDEÓ: Jéghideg kukoricaleves mentaolajjal
Következő cikkNyers aranycukkini saláta dinnyével, fetával
"Ami a szívemen, az a szádon" Kreatív tervezéssel, kommunikációval foglalkoztam. Fokozatosan alakult úgy az életem, hogy ma már szinte minden időmet a gasztronómia világában töltöm. Családi örökségem az osztrák polgári konyha és az erdélyi nyárikonyhák receptjei és történetei. Eredeti alapanyagok és elfelejtett ízemlékek után kutatok, amelyeket újrateremtek a konyhában. A főzés és a hozzá kapcsolódó vizuális tálalás számomra kommunikációs csatorna. Esszenciája a játék, szeretet, szenvedély, születés, kutatás, kíváncsiság, tanulás, tanítás. A Diana mosolya blogon ebből lehet inspirálódni.