Ehető blog

Néha szeretném, ha a blog többet tudna mint képeket és szöveget közölni. Most azért érzem ezt így, mert semmi természetes fény és állandó szürkeség van, így képtelen vagyok normális ételfotókat készíteni. Ezen felül ez az étel egy kicsit szemérmes, egyáltalán nem fotogén – vagy én vagyok ügyetlen (és itt jön a kifogás a szürkeségre hivatkozva). Nem folytatom a körbe-körbe járást a gondolat körül, azt szeretném csak elmondani, hogy ez az étel finomabb mint, aminek látszik. Annyira, hogy G az elmúlt 2 hónap alatt mindháromszor megdicsérte, amikor készítettem és kérte, együnk ilyet gyakrabban. Pedig mind a háromszor ugyanolyan volt. Finom.

Gombás, mascarponés csirkemell gratin


Recept (6 személyre)

80 dkg csirkemell filé
80 dkg vegyes gomba
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 + 2 ek olíva olaj
1 csokor petrezselyem
25 dkg mascarpone
1 dl tejszín
4 tojás sárgája
10 dkg parmezán

bors

A csirkemellet megmosom, szárazra törlöm és 1-1,5 cm vastag, tetszés szerinti szeletekre vágom. Sózom, borsozom, majd egy serpenyőben 2 ek olíva olajon mindkét oldalukon hirtelen megpirítom őket. A kész szeleteket hőálló tálba teszem, egymás mellé. A gombát megtisztítom, negyedelem, a nagyobbakat több nem túl apró kockára vágom. A hagymát és a fokhagymát felaprítom és a maradék olajon puhára dinsztelem. Rádobom a gombát és magas lángon megpirítom, enyhén sózom, borsozom. Ha kész, hozzákeverem az apróra vágott petrezselyemzöldet. A tojássárgákat elkeverem a tejszínnel és a mascarponéval, majd hozzákeverem a pirított gombát, ha kell utánaízesítem. A gombás, mascarponés masszát a hússzeletekre öntöm, megszórom 10 dkg frissen reszelt parmezán sajttal és 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöm. Akkor jó, ha a sajt a tetején megpirul, a massza pedig besűrűsödik. Köretnek pékné módra készített rozmaringos krumplit ettünk hozzá, de finom pürével vagy rizzsel is.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -