Epres omlett

Jaj, annyi minden történik, teljesen eltűntem… nehezen is szedem össze a gondolataimat, előre is elnézést kérek. Az elmúlt két hétben egy kicsit (nagyon) megint a munkhelyem rabja lettem, a hűtő üres, a tűzhelyet be sem kapcsoltam már nem is emlékszem mióta és a fejemben sem kergetik egymást a receptek, hanem sok minden más. Ez ma különösen így van, mert hajnalban nagynéni lettem 🙂 Juppijé, éljen!
Húgom, sógorom és a picinyke leányka tiszeletére tartottunk egy pezsős reggelit, amire az alábbi epres omlettet készítettem félálomban, gyorsan. Mindenkinek ajánlom ünnepre vagy csak úgy, az eperszezon üdvözletére.

Epres omlett


Recept (4 személyre)
A recept anyukám egyik klasszikusa

25 dkg eper
4 tojás
2 ek liszt
5 dkg margarin
1 ek porcukor

A fehérjét egy csipet sóval fényes habbá verem (nem kell, hogy nagyon kemény legyen). A sárgákat a porcukorral fehérre keverem, hozzáadom az olvasztott margarint és az átszitált lisztet. A kettőt lazán összeforgatom.
Kevés margarinon 4 omlettet sütök úgy, hogy az omlettek alja aranybarna legyen, a teteje pedig egy kicsit folyós maradjon. Rászórom az eper 1/4-ét omlettenként, pici porcukorral meghintem. A serpenyőben kettéhajtom,, egy kis ideig még sütöm, melegen tálalom.


Most, hogy belegondolok, lehetett volna ez a témám a jövő héten esedékes 4. VKF-re is…

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -