Epret ide, de gyorsan!

Ezen most nem nagyon van mit bonyolítani, még sztori se nagyon van hozzá. Gondolom mindenki, mint én is, napok óta epren él, de legalább eszik egy-két szemet minden nap, amíg tart a szezon. Már egész finomakat lehet kapni és most, hogy bejött a kánikula, ki is kell használni az alkalmat, mert hamar elszalad. Ma annyival egészült ki a napi eper adag, hogy kaptam két szép mangót, egészen véletlenül még érettek és illatosak is. Ebéd utánra így lett egy nagyon finom salátám desszertnek. Jéghideg mangó, eper, egy kis menta és néhány csepp balzsamkrém. Nem kell túlbonyolítani.

Eper, mangó saláta balzsamkrémmel


Recept (4 személyre)

1/2 kg eper
2 szép mangó
6 db menta levélke
1 dl balzsamecet
1/2 dl víz
3 ek cukor
1 ek frissen facsart citromlé

Az epret és a mangót megtisztítom, az epret alaposan megmosom, és mindkettőt feldarabolom, a citrom levével meglocsolom. A menta leveleket egymásra teszem, összegöngyölöm és vékony csíkokra vágom, így hosszú csíkokat kapok (julienne). A cukrot egy kis lábasban magában kissé karamellizálom, amikor elkezd barnulni, hozzáadom az ecetet és a vizet, közepes lángon sűrűre forralom. Oda kell figyelni, hogy a cukor miatt ne kapjon oda. Hagyom egy kicsit kihűlni, majd a mentával összekevert gyümölcsre csepegtetek belőle. A maradék balzsamkrémet egy kis vízzel újra kell melegíteni, ha összeáll.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -