Főzz 5 hozzávalóból tonhalas fusillit!

A Spar nyereményjátékot indított, melynek lényege, hogy abból az 5 alapanyagból főzzünk valami jót, ami éppen a legolcsóbban kapható az üzleteikben. A játék jópofa, mert teljesen életszagú – szinte minden este előfordul, hogy állok a hűtő előtt és abból a néhány dologból igyekszem kihozni a legtöbbet, amit ott találok.

A kampány során 2 hetente 1-1 gasztroblogger is főz valamit a kapott hozzávalókból – ezeket videón megtekinthetitek a Sparchef oldalán – majd a sor rajtatok van, hogy játsszatok: töltsétek fel ti is a receptjeiteket, melyek tartalmazzák ezt az öt alapanyagot, és nyerjetek értékes WMF nyereményeket!

spar.jpg

Ezen a héten az öt alapnyag: túró, tészta, tonhal, olívaolaj, száraz fehérbor. Az edény, amit ehhez használhattam egy szuper nagy serpenyő, jó nagy adagot is el lehet készíteni benne ebből a tésztából, vagy persze bármi másból is. Mert hogy nem nehéz kitalálni, hogy ezekből a hozzávalókból tonhalas tésztát készítettem… sok zöldséggel.

Recept

2 közepes fej lila hagyma
3 gerezd fokhagyma
4 ek olíva olaj
1 nagy sárgarépa
3 zellerszár
3 közepes paradicsom
15 dkg tonhal (konzerv)
1/2 ek morzsolt kakukkfű
1/2 dl száraz fehér bor

bors
20 dkg túró
40 dkg fussili tészta

A tésztát a csomagoláson feltüntetett idő alatt lobogó sós vízben fogkeményre főzzöm. Felhasználásig melegen tartom.
Az összes zöldséget egyforma, kb. 1×1 cm-es kockára vágom. Egy nagy serpenyőben felhevítem az olajat és rádobom a kockára vágott lilahagymát. Kissé megpirítom, majd hozzáadom az összetört fokhagymagerezdeket és további 1 percig pirítom, amíg illatozni kezd. Hozzáadom a sárgarépát és a zellert, 5-7 percig pirítom. Beletemorzsolom a kakukkfüvet és a felkockázott paradicsomot is beleteszem. Sózom, borsozom, összeforgatom és tovább pirítom, amíg a paradicsom levet ereszt. Felöntöm a borral és magas lángon addig főzöm, amíg az alkohol elpárolog. Összeforgatom a lecsepegtetett tonhallal, átforrósítom, végül a főtt tésztához keverem. A tetejére friss túrót morzsolok.

MEGJELENÍTÉS:ELREJTÉS: 12 hozzászólás
  1. Ez így egy baromság! Ha az a feladat, hogy 5 összetevőből kell főzni, akkor az 5 összetevő legyen. Nem kis hagyma, meg répa meg ez meg az. Lófxxxt! Abból az ötből tessék varázsolni, fűszerezni lehet, mást nem… Mint a mittoménmelyik rádióban is megy ugyanez a hülyeség. Uff…

  2. ha stílusában nem is, de freekz alapvető gondolatával egyetértek.

    ironizálhatnék azon: mekkora szerencse, hogy abban a hűtőben nem volt még egy kis kaviár, gyümölcsjoghurt és mondjuk kapribogyó, hátha azt is hozzákeverted volna… sajnos azonban a lényeg: egy gasztrobloggertől SOKKAL TÖBB fantáziát és KOMOLYABB felkészültséget vártam volna. nem az a művészet, amikor sokból készítünk valami finomat, hanem amikor kevésből…

  3. srácok, hová van az írva, hogy “csak és kizárólag”? idézet: “melyek tartalmazzák ezt az öt alapanyagot”. ésatöbbit. yummi!

  4. “A tetejére friss túrót morzsolok” pfff. Ennyi erővel csinálj egy jó adag csülköt hagymáskrumplival és rakj rá minden megadott hozzávalóból egy grammot…

  5. Tonhalas fussilit lehet készíteni valóban 5 hozzávalóból, persze az nem annyira “gasztrobloggeres”. Olívaolaj+hagyma+zöldborsó+tonhal+tészta. Meg persze só és bors. Én így szoktam és szeretjük.
    A te receptedhez 8 hozzávaló kell a fűszereken és az olajon kívül.

  6. @v2peti:A bor valóban kiamardt a leírásból, pótoltam, köszi!
    @Szabina és a többiek: az 5 hozzávaló fix, ezeken nem tudtam változtatni. A játék pont arról szól, hogy töltsétek fel ti is a saját verziótokat, szóval hajrá!

Hozzászólok

E-mail címedet nem tesszük közzé.

Lila Füge

Receptjeim, fotóim, és egyéb irásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik az egész írást, csak annak első pár sorát, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.