Maradok még egy rövidke gondolat erejéig a fügénél. Az utolsó darabokat szirupban tettem el, sajnos csak keveset, így nem is dunsztoltam, hanem a hűtőben tartom azt a pár szemet és nagy kincsként tekintek rá. Ma reggel csokival zabkására tettük, hiheteten, hogy még a zabkásából is elegáns reggeli kerekedett így! Akármennyire is kötelez a nevem, azt kell mondanom, hogy szirupban eltéve a zöld füge még finomabb (lenne), mert vékonyabb a héja és jobban át tudja járni az édes lé. Lehet alkohol nélkül is készíteni, de minek? Konyakkal, vagy az én esetemben édes tokajival mennyei.

Füge szirupban

fuge szirupban.jpg

Folytatás a Sió Gyümölcs blogon.

MEGJELENÍTÉS:ELREJTÉS: Hozzászólások (0)

Hozzászólok

E-mail címedet nem tesszük közzé.

Lila Füge

Receptjeim, fotóim, és egyéb irásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik az egész írást, csak annak első pár sorát, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.