Hozzávalók:

A kiflimorzsához:

100 g durvára darált kiflimorzsa

2 ek. kókusz zsír

1 mk. őrölt gyömbér

1 mk. őrölt csili

1 tk. édes currykeverék

2 ek. kókuszreszelék

1 kezeletlen lime reszelt héja

A garnélához:

16 db tisztított, főtt garnélarák,

1 evőkanál  olvadt kókusz zsír

Elkészítés:

A tisztított rákokat átkenjük az olvadt kókusz zsírral és forró serpenyőben vagy a grillen pár perc alatt körbepirítjuk. Forrón meghempergetjük a kókuszos morzsában és tetszés szerinti zöldsaláta mellé tesszük, amire rizsecetes-mézes, szezámmagos öntetet locsolunk.

Előző cikkTejszínes-citrusos, zöldfűszeres tészta morzsával
Következő cikkKétféle majdnem hot dog piknikre
"Ami a szívemen, az a szádon" Kreatív tervezéssel, kommunikációval foglalkoztam. Fokozatosan alakult úgy az életem, hogy ma már szinte minden időmet a gasztronómia világában töltöm. Családi örökségem az osztrák polgári konyha és az erdélyi nyárikonyhák receptjei és történetei. Eredeti alapanyagok és elfelejtett ízemlékek után kutatok, amelyeket újrateremtek a konyhában. A főzés és a hozzá kapcsolódó vizuális tálalás számomra kommunikációs csatorna. Esszenciája a játék, szeretet, szenvedély, születés, kutatás, kíváncsiság, tanulás, tanítás. A Diana mosolya blogon ebből lehet inspirálódni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here