Gyors őszi keksz

Fogadjunk, hogy ma rengeteg sütis képet, receptet osztanak meg a Facebookon, blogokon! Ebben az időben nyavalyogni és sütit enni szokás. Én most a nyavalygást inkább kihagyom, de sütire sose mondanék nemet. Ráadásul ez egy olyan recept, amit bárki elkészíthet percek alatt, nem kell hozzá se tudás, se különleges eszköz és még a hozzávalókért se kell a boltba szaladni, lesz minden otthon. És még az évszaknak is tökéletesen megfelel, mikor együnk almát, diót, mazsolát és zabpelhyet, ha nem most? Kell valami, ami melegít.

Almás zabpelyhes keksz

almas keksz.jpg

Puha keksz, langyosan a legjobb, legalábbis szerintem. Több hozzáfűzni valóm nincs, jöjjön inkább a recept.

Recept

20 dkg puha vaj
25 dkg barnacukor
2 tojás
20 dkg liszt
20 dkg apró szemű zabpehely
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1/2 tk só
1 tk őrölt fahéj
1/2 tk szerecsendió
3 merék durvára vágott, száraz serpenyőben pirított dió
3 marék mazsola
1 nagyobb alma apró kockákra vágva

A sütőt 180 fokra előmelegítem, 2 sütőlapot leterítek sütőpapírral.

A vajat robotgépben habosra keverem a cukorral, majd egyenként hozzáadom a tojásokat és alaposan kikeverem. A száraz hozzávalókat összekeverem és fokozatosan a vajas masszához adom éppen csak addig keverve, amíg összeáll a tészta. A végén belekeverem az apró kockákra vágott, megpucolt almát, a mazsolát és a diót. Evőkanálnyi halmokat púpozok a sütőlapra, kanállal kissé lenyomkodom őket és csipetnyi barnacukorral megszórom a tetejét. Egy tepsinyi adag kb. 15 perc alatt sül aranybarnára. 25-30 db kekszet készíthetünk így el.

almas keksz 3.jpg

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -