Hideg Othello szőlő krémleves
Vogel DianaHozzávalók:
60 dkg othello szőlő
8 dkg nádcukor
1/2 közepes méretű, kezeletlen citrom
1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
3 dl tejföl
tálaláshoz:
8 dkg morzsolható, krémes kecskesajt
pár szem friss szőlő
Elkészítés:
A megmosott szőlőt leszemezzük és összeturmixoljuk. Lábasba öntjük, megszórjuk a cukorral, hozzáadjuk a megmosott fél citromot, őrölt szegfűszeget és a szőlőturmix fele mennyiségének megfelelő vizet. Kb. 10 percig közepes hőmérsékleten főzzük. A levest átszűrjük, a citromot visszatéve kihűtjük (legjobb, ha pár órára, éjszakára a hűtőben hagyjuk). A tejfölt pár merőkanálnyi szőlőleves alappal simára keverjük és sűrű szűrön átcsorgatva a leveshez adjuk. Kóstoljuk meg és ízesítsük a szánk szerint. Tányéronként egy evőkanál elmorzsolt kecskesajttal és szőlőszemekkel dekoráljuk.