Hideg Othello szőlő krémleves

Hozzávalók:

60 dkg othello szőlő

8 dkg nádcukor

1/2 közepes méretű, kezeletlen citrom

1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg

3 dl tejföl

tálaláshoz:

8 dkg morzsolható, krémes kecskesajt

pár szem friss szőlő

Elkészítés:

A megmosott szőlőt leszemezzük és összeturmixoljuk. Lábasba öntjük, megszórjuk  a cukorral, hozzáadjuk a megmosott fél citromot, őrölt szegfűszeget és a szőlőturmix fele mennyiségének megfelelő vizet. Kb. 10 percig közepes hőmérsékleten főzzük. A levest átszűrjük, a citromot visszatéve kihűtjük (legjobb, ha pár órára, éjszakára a hűtőben hagyjuk). A tejfölt pár merőkanálnyi szőlőleves alappal simára keverjük és sűrű szűrön átcsorgatva a leveshez adjuk. Kóstoljuk meg és ízesítsük a szánk szerint. Tányéronként egy evőkanál elmorzsolt kecskesajttal és szőlőszemekkel dekoráljuk.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -