Homoki szarvasgombás panna cotta

Hozzávalók:

1/2 l zsíros, minimum 30%-os tejszín (NEM főzőtejszín)

2 evőkanál cukor

1 teáskanál reszelt homoki szarvasgomba

1/2 rúd vanília

5 g zselatin ha remegős, 7 g zselatin, ha biztonságosan, szabályosan összeálló, de nem gumis panna cottát szeretnénk.

Elkészítés:

A tejszínt összeforraljuk a vaníliával, cukorral, a vaníliamagokat belekaparjuk. A zselatint csomómentesen elkeverjük benne és hozzáadjuk a szarvasgombát. Formákba öntjük és 6 óra alatt hagyjuk megdermedni a hűtőszekrényben.

Tálalás előtt vizet forralok, a formákat 2-3 másodpercre belerakom, így könnyeben kicsúszik a panna cotta.

Gyümölccsel tálalom.

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen