Hummusz – a megmentő

A hummusz, azaz csicseriborsó krém, alapélelem a családunkban. Reggeli kivételével bármikor fogyasztjuk (Jordániában pl. melegen, reggelire is eszik, úgyhogy akár ezt is bevezethetnénk), és én igazi megmentőként tekintek rá. Ha nincs kedvem főzni vagy azt szeretném, hogy a gyerekek jól belakmározzanak, jöhet a hummusz.

Hozzávalók (4 személyre):

500 g főtt csicseriborsó (vagy 2 konzerv lecsepegtetve)

3 gerezd fokhagyma

1 tk nagyszemű tengeri só

60 ml frissen facsart citromlé

150 g tahina (szezámpaszta)

olívaolaj, cayenne bors, finomra aprított petrezselyem a tálaláshoz

házi pita

Elkészítés:

A fokhagymát a sóval pépesre zúzzuk mozsárban. A tahinával és citromlével turmixgépbe tesszük és leturmixoljuk. Hideg vizet adunk hozzá, ettől még krémesebb lesz. Hozzáadjuk a csicseriborsót, majd ízesítjük és selymesre turmixoljuk.

 

A cikket támogatta:

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -