Hummusz – a megmentő
Havas DóraA hummusz, azaz csicseriborsó krém, alapélelem a családunkban. Reggeli kivételével bármikor fogyasztjuk (Jordániában pl. melegen, reggelire is eszik, úgyhogy akár ezt is bevezethetnénk), és én igazi megmentőként tekintek rá. Ha nincs kedvem főzni vagy azt szeretném, hogy a gyerekek jól belakmározzanak, jöhet a hummusz.
Hozzávalók (4 személyre):
500 g főtt csicseriborsó (vagy 2 konzerv lecsepegtetve)
3 gerezd fokhagyma
1 tk nagyszemű tengeri só
60 ml frissen facsart citromlé
150 g tahina (szezámpaszta)
olívaolaj, cayenne bors, finomra aprított petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés:
A fokhagymát a sóval pépesre zúzzuk mozsárban. A tahinával és citromlével turmixgépbe tesszük és leturmixoljuk. Hideg vizet adunk hozzá, ettől még krémesebb lesz. Hozzáadjuk a csicseriborsót, majd ízesítjük és selymesre turmixoljuk.