Húsvéti Kördés®

Kicsit megkésve (szokás szerint) válaszolok a Kördésre®, melyet Marmalade jutatott el hozzám. Mentségemre legyen mondva, hogy az én menümből ezúttal nemigen lehet ötleteket meríteni, mert nem készülök semmivel. Hagyományosan a családunk Húsvétkor elutazott, általában Bakonybélbe, így inkább a kirándulás és a közös családi élmények maradtak meg emlékezetemben gyerekkorom óta, mint a nagy húsvéti lakomák. Tini koromtól kezdve ezt a szokást még jobban kezdtem értékelni, az elmúlt években pedig már kifejezettem menekülőre fogtam… kínos vagy nem, de már nem hoz annyira lázba a locsolkodás (tisztelet a kivételnek :)). Folytatjuk hát a hagyományt “új családként” is, a családjainkat látogatjuk, kirándulunk, együtt vagyunk.


Természetesen van néhány ikonikus húsvéti étel és persze sütemény, amelyet anyukám, a hétfői reggelire – mert nálunk ez a szokásos nagy lakoma – minden évben elkészít, és ami nélkül nem lenne Húsvét a Húsvét. Kedvencem ezek közül a túrós alagút, már alig várom a holnapot! Kellemes Húsvétolást mindenkinek!

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -