És még van, aki nem érti, amikor azt mondom, hogy a Lila Füge nagyon édességes blog! Megint édesség következik. Látszólag a kevésbé bűnbeesős fajtából, de ez csak az egyik jégkrém esetében igaz. Áfonyás és joghurtos jégkrémet készítettem, az áfonyás a múltkori leves lefagyasztva. A joghurtos is könnyűnek indult, de aztán nem bírtam magammal.

Áfonyás és vaníliás joghurtos jégkrém
Aki figyelmesen olvassa a blogot észreveheti, hogy mindkét jégkrém ötlete az áfonya leveshez vezethető vissza. Már akkor megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy azt a levest le kellene fagyasztani jégkrémmé, most meg is tettem. A vaníliás joghurt is ott indult, most pedig a legfinomabb jégkrém lett belőle, amit valaha készítettem. Nem az a kategória, amit büszkén adok a gyerekek kezébe, tudván, hogy csak gyümölcsöt nyalogatnak, de annyira jó, hogy ezt gyorsan megbocsájtom magamnak.
Recept
4 dl joghurt egy éjszakán át lecsepegtetve
5 dkg mascarpone (vagy tejföl)
1 tk vaníliakivonat
1/2 vaníliarúd kikapart magja
5 dkg cukrozott sűrített tej
1 nektarin
A joghurtot anyagpelenkával kibélelt szűrőbe teszem, a szűrőt tálba állítom és éjszakára a hűtőbe teszem, hogy a joghurt lecsepegjen. Másnap a nektarin héját lehúzom, a gyümölcsöt kimagozom és villával összetöröm. A joghurtot összekeverem a többi hozzávalóval és a nektarinnal, villával habosra keverem, jégkrémformákba töltöm és legalább 4 órára a fagyasztóba teszem. Fogyasztás előtt a formákat 10 másodpercre forró vízbe mártom és kicsúsztatom a jégkrémeket.
MEGJELENÍTÉS:ELREJTÉS: Hozzászólások (0)

Hozzászólok

E-mail címedet nem tesszük közzé.

Lila Füge

Receptjeim, fotóim, és egyéb irásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik az egész írást, csak annak első pár sorát, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.