VIDEÓ: Joghurtos áfonyás sütemény
Havas DóraEgy gyors, hétköznapi sütemény, amit gép nélkül is össze lehet állítani 15 perc alatt. Ezek erények, de mit sem vesznek el a süti egyéb jó tulajdonságaiból: kevés hozzávalóból is izgalmasan telt ízű, gyümölcsös és ugyanolyan jól esik reggelire egy pohár tej mellé, mint uzsonnára.
Hozzávalók:
15 dkg görög joghurt
2 tojás
15 dkg liszt
7 dkg mandulaliszt
15 dkg barnacukor
1 citrom reszelt héja
1 ek. frissen facsart citromlé
1 ek. vaníliakivonat
15 dkg vaj
15 dkg áfonya
Elkészítés:
A joghurtot és a két tojást simára keverjük. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a mandulalisztet és a barnacukrot, majd összeforgatjuk a joghurtos keverékkel. Belereszeljük a citrom héját, hozzákeverünk egy evőkanálnyi citromlevet, és a vaníliakivonatot.
A vajat egy kis lábasban felolvasztjuk és kíméletesen addig melegítjük, amíg kissé megbarnul és mogyoró illata lesz. Hagyjuk langyosra hűlni, majd a masszához keverjük. Végül az áfonyát is hozzáadjuk és óvatosan összeforgatjuk.
Kivajazott, kilisztezett sütőformába tesszük és 170 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük. Pálcikával megszúrjuk és, ha a tészta nem tapad, kivesszük a sütőből. Hagyjuk a formában kihűlni, majd kiborítjuk és szeleteljük.