Kagylótészta csirkehússal és pestóval

Ahogy Zsófinak ígértem, a hétvégén elkészítettem én is a kamrában lapuló óriási kagylótésztákat, mert a kedves kolleginák (Zsófi, Mamma, Fakanál, Nemisbéka) igencsak meghozták a kedvemet (Mamma gyűjtése a témában itt). A bejegyzéssel egy kicsi késésben vagyok és egyben egy ideig ez is lesz az utolsó, mert az almás upside down készítésekor kisebb konyhai balesetet szenvedtem (a karamllel mindenki nagyon óvatosan bánjon!), aminek következtében egy ideig csak az egyik kezemet tudom használni. Kicsit sokáig tart így a gépelés is… Ennyit az önsajnálatról, majd jövök, ha tudok 🙂

Kagylótészta csirkehússal és pestóval


Recept

25 db nagy kagylótészta (conchiglioni) – kb 25 dkg
50 dkg darált csirkehús (comb)
2 szál póréhagyma
2 ek olívaolaj
2,5 dl csirke alaplé
1 ek liszt

frissen őrölt bors
2 tk Pimento szósz
pesto (házilag: bazsalikom+fokhagyma+parmezán+fenyőmag; vagy bolti)
parmezán

A tésztát a csomagoláson feltüntetett ideig főzöm, al dente legyen. A kagylókat félreteszem, hagyom kihűlni. A töltelékhez a két szál póréhagymát felkarikázom, az olajon megfonnyasztom. Hozzáadom a darált húst, fehérre pirítom, az összeragadt darabokat villával szétpergetem. 1-2 perc pirítás után megszórom a liszttel és újabb 2 percig pirítom. Felöntöm a húslevessel, ízesítem sóval, frissen őrölt borssal és a pimento szósszal. Közepes lángon addig főzöm, amíg a leve elpárolog és a hús megpuhul, kb. 10 perc.
A kész tölteléket a kagyókba kanalazom, ezeket hőálló tálba teszem és alufóliával letakarva 15 perc alatt forró sütőben átforrosítom. Tálaláskor minden töltött kagylóra 1 tk pestót kanalazok és megszórom frissen reszelt parmezánnal.
Barnacukron karamellizált póráhagymával tálaltam.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -