Amióta nem dolgozom (kerek egy hete) nagyon elfoglalt lettem. Kiderült, hogy olyan sok mindennel lehet foglalkozni, ami kb. tíz éve eszembe se jutott, hogy az asztali naptáramat felváltotta egy kis notesz, ami sokkal gyorsabban betelik, mint követni tudnám. Muszáj, hogy legyen egy kisokosom, mert a fontos dolgok továbbra is kiesnek a fejemből villám gyorsan. Az étkezéseket is egészen másképp kell szerveznem, mert egyáltalán nem biztos, hogy itthon kap el a mardosó éhség vagy, ha itthon is, nem biztos hogy jut időm még főzni is valamit. Így maradnak az előre elkészíthető vagy a gyorsan összedobható ebédek. A gyors vacsorák helyett a gyors ebédek. Lehet, hogy természetemből fakadóan nyughatatlan vagyok, de ez máshova tartozik azt hiszem. Ide most inkább az egyik kedvenc wokban elkészíthető nagyon gyors, de annál finomabb, thai receptemet tenném közkinccsé, úgyis régen volt már thai a Lila Fügén.


Szezámos kacsamell brokkolival


Recept (4 személyre)

25 dkg kacsamell filé (bőr nélkül)
1 ek szezám olaj
1 ek növényi olaj
4 gerezd finomra vágott fokhagyma
1/2 tk apróra vágott, szárított chili
1 ek thai halszósz
1 ek szójaszósz
1,2 dl víz
1 kis fej brokkoli
1 ek pirított szezámmag

A 2 olajat a wokban felforrósítom, beledobom a fokhagymát és kicsit előpirítom, amíg illatos lesz, de nem barnul meg. Hozzáadom az apró falatokra vágott, megtisztított kacsamellet és 2-3 percig pirítom. Hozzáadom a chilit, hal- és szójaszószt, és a vizet, majd az apróbb rózsáira szétszedett, megmosott brokkolit. Addig pirítom, amíg a kacsa majdnem teljesen átsül, de belül még puha marad, kb. 4-6 perc. A brokkoli úgy finom, ha kicsit roppan, de szép élénk a színe. Tálalás előtt megszórom a pirított szezámmaggal. Jázmin rizzsel kínálom.

A recept Judy Bastyra és Bcky Johnson Thai Food and Cooking c. könyvében található
.

MEGJELENÍTÉS:ELREJTÉS: Hozzászólás (1)

Hozzászólok

E-mail címedet nem tesszük közzé.

Lila Füge

Receptjeim, fotóim, és egyéb irásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik az egész írást, csak annak első pár sorát, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.