Keserű a szád íze? Nézd meg a cimkét!

Napok óta keserű a szám íze. Nem rontotta el senki a kedvem, hanem bármit eszem utána rettentő keserű ízt érzek a számban, főleg a nyelvem két oldalán hátul. Annak tudtam be, hogy sikerült R2r-tól elkapnom a torokvírusát, de hiába kérdezősködtem mindenkinél a családban, aki szintén beteg, senkinek nem voltak hasonló tünetei. Tegnap egy (gasztroblogger) köremailezés során is tettem erre utalást és szinte hallottam, ahogy mindenki a homlokára csap, egyből záporoztak a válaszok: Anna napok óta sörrel öblöget, Eszter, a googlemesternő pedig azonnal szállította a megoldást: a fenyőmag az oka!

Nem minden fenyőmag ludas, elsősorban az ázsiai fajtákkal kell vigyázni: Kína, Korea, Pakisztán előkelő helyen szerepelnek a keserű íz versenyben. Egyből eszembe is jutott a cikk olvasása után, amit Giuseppe mondott a kínai fenyőmagról. Onnan lehet felismerni, hogy a formája kerekded és a csúcsán egy kis fekete pötty található, remélem az alábbi fotón jól látszik, mire gondolt.
Érdekes, hogy eddig nem futottam ilyesmibe bele, kis zacskóba csomagolt fenyőmagot szoktam venni, azt hiszem Kalifa. Az tehát biztonságos. A kimért fenyőmag származási helyére mindig kérdezzetek rá és ellenőrizzétek a cimkét, ha csomagoltat vesztek. Nagyon kellemetlen élmény és sokáig tart – a Blogkóstoló szombaton volt, ma szerda van és még mindig nem esik jól a tea.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -