Krumplis palacsinta

Az amerikai palacsinta legmenőbb sós változata, amivel eltüntethetjük a maradék krumplipürét. Kínáljunk hozzá jó sok tejfölt és pirított bacon csíkokat.

Hozzávalók 4 személynek:

40 dkg hideg krumplipüré

3 szál újhagyma

1 kis csokor petrezselyem

½ tk őrölt szerecsendió

4 szelet pirosra sütött bacon

2 ek liszt

  1. ½ dl étolaj

4 tojás

Elkészítés:

A krumplipürét összekeverjük a finomra vágott újhagymával és a szerecsendióval. A pirosra sült bacont szétmorzsoljuk és összeforgatjuk a pürével. Négy részre osztjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk és lisztbe forgatjuk. Egy nagy serpenyőben kb. 1 cm-nyi olajat hevítünk és oldalanként 3 percig sütjük a lepényeket. Óvatosan fordítsuk meg őket, hogy ne essenek szét!

A tojásokat logobó vízben 6 és fél percig főzzük, majd azonnal lehűtjük. Megpucoljuk és kettévágva a lepényre helyezzük.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here