Kukoricakrém és krémsajtos tonhalkrém

Igen, igen, vannak olyan gyerekek, akiknek az anyukája mindent megtesz, hogy igényes ételt tegyen a gyereke elé, a kis ördögfajzat mégsem hajlandó virslin kívül mást fogyasztani. Mégis úgy látom most, hogy ez a probléma kisebb része, ezek a gyerekek egyszer csak elkezdenek rendesen enni. Ez a két egyszerű szendvicskrém is ezt bizonyítja.

Hozzávalók a kukoricarémhez:

40 dkg főtt kukorica
1 nagyobb sárgarépa
1 szál újhagyma
2 ek. olívaolaj
1 púpozott ek. tejföl

kevés bors
1 ek. finomra aprított petrezselyem

A tonhalkrémhez:

3 tonhalkonzerv
12,5 dkg natúr krémsajt
1 tk. ecetes torma
1 citrom frissen reszelt héja
1 ek. frissen facsart citromlé
1 szál újhagyma finomra vágva

Elkészítés:

A hozzávalókat botmixerrel hosszan turmixolom, hogy egészen krémes legyen a kukorica. Ha sok időm és kedvem van, az egészet szűrőn átpasszírozom, hogy a kukorica héját kiszedhessem. A tonhalkrém hozzávalóit közepes tálba teszem és villával alaposan összedolgozom.

Előző cikkMarokkói szendvics
Következő cikkKrumpligofri
2006. szeptemberében kezdtem el írni a Lila füge blogot, ami azóta sok változáson ment keresztül, mindig egyre több és szebb lett. Ma már nem blog, hanem ez az oldal. Persze nekem egy oldalnál sokkal több, mert az életem egyre nagyobb, izgalmasabb, szinesebb része.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here