Lecsóval töltött gombóc

Mi a hasonlóság a lecsó és a szilvás gombóc között? Szabad a gazda? Egyszerre van a szezonja. Így született a lecsós gombóc ötlete.

Hozzávalók:

80 dkg közepes méretű főzni való burgonya

1 tojás

kb. 20 dkg finomliszt (ez a mennyiség változhat attól függően, mennyire lisztes a burgonya)

só, víz

8 evőkanál, sűrű, nem forró lecsó 

Elkészítés:

A megmosott egész burgonyákat sütőlemezre tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük. Hámozzuk és burgonyanyomón áttörjük, gyúródeszkán vagy konyhai munkalapon szétterítve kihűtjük.

Ráütünk 1 egész tojást és a lisztet és egy csipet sót rászitálva összeállítjuk a gombóc tésztáját. Kb. 10 percig pihentetjük, majd lisztezett felületen 1 cm vastagra nyújtjuk, 8-10 egyenlő méretű kockára vágjuk.

Mindegyik kocka közepére 1 kanál sűrű, fűszeres lecsót teszünk. Gombócokat formázunk és forrásban lévő, sós vízbe eresztve kb. 6 perc alatt kifőzzük.

Serpenyőben puha kolbászmorzsát pirítunk és a meghintjük a főtt és lecsepegtetett lecsós gombócokat. Frissen meg is esszük.

 

 

Előző cikkAz én lecsó-sztorim (Sanya)
Következő cikkMarokkói szendvics
"Ami a szívemen, az a szádon" Kreatív tervezéssel, kommunikációval foglalkoztam. Fokozatosan alakult úgy az életem, hogy ma már szinte minden időmet a gasztronómia világában töltöm. Családi örökségem az osztrák polgári konyha és az erdélyi nyárikonyhák receptjei és történetei. Eredeti alapanyagok és elfelejtett ízemlékek után kutatok, amelyeket újrateremtek a konyhában. A főzés és a hozzá kapcsolódó vizuális tálalás számomra kommunikációs csatorna. Esszenciája a játék, szeretet, szenvedély, születés, kutatás, kíváncsiság, tanulás, tanítás. A Diana mosolya blogon ebből lehet inspirálódni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here