Mangalica tarja és grillezett bab, mozzarellával

Nem feltétlenül kellenek drága húsrészek a grillezéshez. A tarja megfizethető, könnyen beszerezhető alapanyag, és nagyon finomra lehet sütni, nem szárad ki és jól fűszerezhető. Kell ennél több? Sanya ötlete pedig egy kis extra a tökéletes kerti sütögetéshez: a grillrácsra helyezett konzervdobozban pillanatok alatt megsül a paradicsom és a mozzarella.

Hozzávalók:
2 vastag ujjnyi szelet mangalica tarja (1,5 cm)
1 konzerv bab (fehér vagy vörös)
só, bors,
olaj
Worcestershire-szósz
mozzarella (konzervenként 1 nagy)
paradicsom (konzervenként egy fél)
1 kk. őrölt zsálya
2 gerezd fokhagyma
1 kk. curry

Elkészítés:
A tarja mindkét oldalát alaposan sózzuk borsozzuk, szórjuk meg a zsályával, nyomjunk rá
két gerezd fokhagymát, szórjuk meg a curryvel, öntsünk rá egy evőkanálnyi olajat, jól
dörzsöljük be a fűszereket a húsba, majd hagyjuk állni legalább fél órát. Figyelem: a húst
kiklopfolni szigorúan tilos!

Izzítsuk be a grillt! Helyezzük rá tarja szeleteket, kérgezzük mindkét oldalukat, majd öt
percenként forgatva 20 perc alatt süssük készre.

A babkonzervről szedjük le a papírt. Nyissuk ki, öntsük le róla a levet, borsozzuk,
locsoljuk meg Worcestershire-szósszal, nyomjunk bele egy fél paradicsomot és egy
mozzarellát, majd konzervestől helyezzük a grillre és lefedve süssük 20 percig.

 

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -