Mangalica tarja és grillezett bab, mozzarellával

Nem feltétlenül kellenek drága húsrészek a grillezéshez. A tarja megfizethető, könnyen beszerezhető alapanyag, és nagyon finomra lehet sütni, nem szárad ki és jól fűszerezhető. Kell ennél több? Sanya ötlete pedig egy kis extra a tökéletes kerti sütögetéshez: a grillrácsra helyezett konzervdobozban pillanatok alatt megsül a paradicsom és a mozzarella.

Hozzávalók:
2 vastag ujjnyi szelet mangalica tarja (1,5 cm)
1 konzerv bab (fehér vagy vörös)
só, bors,
olaj
Worcestershire-szósz
mozzarella (konzervenként 1 nagy)
paradicsom (konzervenként egy fél)
1 kk. őrölt zsálya
2 gerezd fokhagyma
1 kk. curry

Elkészítés:
A tarja mindkét oldalát alaposan sózzuk borsozzuk, szórjuk meg a zsályával, nyomjunk rá
két gerezd fokhagymát, szórjuk meg a curryvel, öntsünk rá egy evőkanálnyi olajat, jól
dörzsöljük be a fűszereket a húsba, majd hagyjuk állni legalább fél órát. Figyelem: a húst
kiklopfolni szigorúan tilos!

Izzítsuk be a grillt! Helyezzük rá tarja szeleteket, kérgezzük mindkét oldalukat, majd öt
percenként forgatva 20 perc alatt süssük készre.

A babkonzervről szedjük le a papírt. Nyissuk ki, öntsük le róla a levet, borsozzuk,
locsoljuk meg Worcestershire-szósszal, nyomjunk bele egy fél paradicsomot és egy
mozzarellát, majd konzervestől helyezzük a grillre és lefedve süssük 20 percig.

 

Előző cikkVIDEÓ: Saláta sült brokkolival
Következő cikkSéta a palackban – a Törley űrbázison jártunk
Voltam visszahúzódó, nemcsajozós kamasz, voltam bébiszitter, voltam fél gyerek-fél felnőtt , naiv meg lelkes, rohantam fejjel a falnak, voltam ’számteches’, könyves, laktam albérletben az Alföld különböző pontjain, láttam közelről tehenet, sőt fogtam is, vágtam disznót (láb, kampó, kés), dolgoztam krumpli és paprikaföldön, ruhagyárban szalag mellett, fürdőben pénztárosként, mosogatóként és csárdában moslékosként. Voltam barista külföldön, főztem kávét hektószámra, “voltam harcos, voltam állat”… meg ‘marketinges’, kreatív ötlet-és szakember és építésztechnikus (még mindig az); mellette meg biciklista, hegy-és kutyamániás, borivó, még mindig gyermekien lelkes, és már ’harmincas’; Kos, teafőző, alföldi, “yuppie-féle” és parasztgyerek. A családnak még mindig Sanyika, barátoknak Sanya, bemutatkozásnál pedig ‘lehódítózott’ Nagy Sándor.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írd be a kommented!
Kérjük, írd be a neved