Van egy tévhit, miszerint a sárgarépa zöldje mérgező. Pedig nem az, és akárcsak a petrezselymet, a sárgarépa zöldjét is használhatjuk zöldfűszerként.

Az igaz, hogy a levelek alkaloidokat és nitrátokat tartalmaznak, amelyek az arra érzékeny embereknél allergiás reakciót is kiválthatnak (ha valaki például allergiás a padlizsánra vagy a krumplira, akkor inkább kerülje), de nem mérgezőek. Persze aki megenne nagy hirtelen egy csokorral, azt inkább lebeszélnénk róla. Ízesítésre, fűszerezésre viszont ajánljuk.
Gyakorlatilag ugyanúgy használhatjuk, mint a petrezselymet: salátákba, köretek díszítéseként. De egy jó krémlevest is feldobhatunk vele, vagy egy pesztót. Rengeteg foszfort, klorofilt és egyéb, egészségvédő anyagot tartalmaz.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here