Narancsos marcipános szaloncukor
Lila FügeHa már egyszer szaloncukor gyártásra adtam a fejem, nem állhatok meg egy félénél. Azért kettőig se merészkedtem, ez a narancsos a málnás unokatestvére – nem tettem bele alkoholt és a gyümölcs is más formában került bele. Valójában arra nagyon jó gyakorlat, hogy egy alap recepttel milyen sok kísérletet lehet végezni.
Marcipános szaloncukor kandírozott naranccsal
A kandírozott narancshéjból egy kisebb adagot ledaráltam és 1 ek sütőcukorral kis üvegbe tettem. Már akkor is szaloncukorba szántam, de szerencsére még maradt bőven. A narancs ízért egy kevés frissen facsart narancslé és egy egészen pici narancsvirágvíz felel.
Mivel volt itthon, tettem bele egy kevés mandulakivonatot is. Ezzel vigyázni kell, mert néhány cseppel is túl lehet lőni a célon és az íze mindent elnyom. Csak kivonatot érdemes használni, aromát semmi képpen se! A folytatásért és a receptért katt a Sió blogra.