Őrizzük a nyarat!

Az esték és hajnalok már hűvösebbek, üzenget az ősz. A természet és a konyhakert pedig tombolva mutatja meg és ontja gazdag és buja terméseit.

-Számtalan méretű, ízű és színű paradicsom, zöldpaprika, csíkos, pöttyös, egyszínű cékla, sárgarépa, cukkini, tök, ízes hagyma vár arra, hogy magunkévá tegyük őket, hogy kora őszi kirándulások ajándékaként, szendvicsek megkoronázására, nyárutói grillezéskor felbukkanva húzzuk velük tovább a nyarat.

Az őszi, téli szezon zöldségei ilyenkor még zsengék, tartósító vermelés vagy hűtés nélkül friss és gazdag ízűek, napfénnyel és energiával telt tökéletes tápanyagforrások. Az érett zöldségek alig pár hétig tartó paradicsomi állapotát viszont marinálással, olajban tárolással vagy egyszerű savanyítással és hűsöléssel, romboló rommá főzés, dunsztolás, mesterséges tartósítás nélkül is további 3-6 hétig tudjuk élvezni.

Nincs is jobb ajándék ilyenkor, mint egy játékos, izgalmas ízű, élénk színű üvegbe töltött saláta, vagy egy látványos mediterrán vagy északi frissességet idéző zöldség- vagy gyümölcs terrine.

Hamarosan itt a szüreti időszak is, egy pohár friss must vagy az ilyenkor még szintén nyarat őrző rosé fröccs mellé is tökéletesen passzoló példákból válogassatok kedvetekre!

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -