Rántott lecsó

Hogy lehet, hogy nem mi találtuk ki a rántott rizses (lecsó)golyókat? - a rántott minden országa mi vagyunk, ez mégis az olaszok találmánya. Olasz arancini magyarosan - az alapötletet átültettem a kedvenc rizses lecsómra és most nagyon elégedett vagyok. Ez a legeslegjobb sörkorcsolya.

Hozzávalók 4 személynek:

1/2 adag rizses lecsó

1 egész tojás

3 ek zsemlemorzsa

A sütéshez:

2 tojás

10 dkg zsemlemorzsa

kb. 1 l étolaj

 

A legalább langyosra hűlt rizses lecsóhoz keverjük a kissé felvert tojást és a zsemlemorzsát. Kézzel összegyúrjuk, mintha fasírtot készítenénk, majd fél órára a hűtőbe tesszük. Ezután ringlónyi golyókat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk őket, majd felvert tojásba és ismét zsemlemorzsába. Közepesen forró olajban pirosra sütjük, majd papírtörlőre szedjük és leitatjuk a felesleges olajat. Hideg sör mellé isteni.

 

 

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

Előző cikkRizses lecsó
Következő cikkVIDEÓ: Krémtúrós pirítós málnával
2006. szeptemberében kezdtem el írni a Lila füge blogot, ami azóta sok változáson ment keresztül, mindig egyre több és szebb lett. Ma már nem blog, hanem ez az oldal. Persze nekem egy oldalnál sokkal több, mert az életem egyre nagyobb, izgalmasabb, szinesebb része.