Rántott lecsó
Havas DóraHogy lehet, hogy nem mi találtuk ki a rántott rizses (lecsó)golyókat? - a rántott minden országa mi vagyunk, ez mégis az olaszok találmánya. Olasz arancini magyarosan - az alapötletet átültettem a kedvenc rizses lecsómra és most nagyon elégedett vagyok. Ez a legeslegjobb sörkorcsolya.
Hozzávalók 4 személynek:
1 egész tojás
3 ek zsemlemorzsa
A sütéshez:
2 tojás
10 dkg zsemlemorzsa
kb. 1 l étolaj
A legalább langyosra hűlt rizses lecsóhoz keverjük a kissé felvert tojást és a zsemlemorzsát. Kézzel összegyúrjuk, mintha fasírtot készítenénk, majd fél órára a hűtőbe tesszük. Ezután ringlónyi golyókat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk őket, majd felvert tojásba és ismét zsemlemorzsába. Közepesen forró olajban pirosra sütjük, majd papírtörlőre szedjük és leitatjuk a felesleges olajat. Hideg sör mellé isteni.