Retekcsíra-saláta a Díványon

Kellemes hírt szeretnék most közölni és furcsa módon viszonylag sokat vártam a megfogalmazásával. Feszengek pedig örülök. Olyan ez mint amikor valaki beszél a Lila Fügéről és ezt úgy teszi, hogy én is hallom vagy egészen egyszerűen nekem mondja. Ilyenkor bárgyún mosolygok és nem nagyon tudom mit is mondjak pedig nem vagyok szégyenlős típus.
Nem is bonyolítom tovább.
Néhány hete elindult a www.divany.hu, az Index női magazinja. Ezen belül a Gasztro szekció az én szerkesztésemmel, közreműködésemmel íródik. Ez azt jelenti, hogy mostantól szinte naponta találkozhattok velem a Dívány Gasztrón. Ettől függetlenűl a Lila Füge megy tovább, ahogy eddig is (reményeim szerint gyakoribb post-okkal…) Nézzetek be a Díványra, heverésszetek egy kicsit, és ha tetszik olvassátok minden nap.
Hogy ez a post se maradjon recept nélkül, íme az eddigi kedvenc divany.hu-s receptem és fotóm:

Retekcsíra-saláta


Recept (2 nagy- vagy 4 kisadag salátához)

40 g vegyessaláta-levél
20g retekcsíra
1 ek szeletelt mandul
1/2 ek szezámmag
1/2 ek fenyőmag

Az öntethez

1 dl kefír
1 ek juharszirup
1 tk almaborecet
1/2 ek mandulaolaj

A salátalveleket összetépkedem és elkeverem a retekcsírával. A magokat száraz serpenyőbe teszem, és közepesen erős láng fölött aranybarnára pirítom, majd hagyom kihűlni.

Az öntethez a hozzávalókat összekeverem és a salátakeverékre öntöm. Az egészet megszórom a pirított magvakkal, és a tetejére egy kis marék retekcsírát teszek.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -