Rizses lecsó

Ez a rizses lecsó egy kicsit olyan, mintha rizottó lenne, de csak annyiban, hogy a rizst együtt főzzük a lecsóval, nem a főtt rizst keverjük a főtt zöldségekhez. Fontos a jó kolbász, a húsos szalonna, a füstölt paprika, hogy telt ízeket kapjunk.

Hozzávalók 4 személynek:

5 dkg húsos szalonna

10 dkg puha füstölt kolbász

6 lecsópaprika

1 hegyes erős paprika (opcionális)

4 nagy paradicsom

1 nagy vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

20 dkg rizs

½ l paradicsomlé

1 ek só

1 tk fűszerpaprika

½ tk füstölt fűszerpaprika

½ tk őrölt kömény

½ tk frissen őrölt bors

A paradicsomokat leforrázzuk, a héjukat lehúzzuk, a paradicsomot pedig falatnyi darabokra vágjuk.

A szalonnát kockára, a kolbászt karikára vágjuk. Egy nagyobb serpenyőben, aminek fedele is van megizzasztjuk a őket. Amikor a kolbász zsírja kisült, a kolbászkarikákat kiszedjük és félretesszük.

A serpenyőbe dobjuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát, félpuhára pároljuk őket, majd hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot is. Addig főzzük, amíg levet ereszt, majd hozzáadjuk a karikára vágott paprikát, a fűszereket és a rizst. Összekeverjük, felöntjük a paradicsomlével és fedő alatt puhára főzzük a rizst. Amikor megfőtt a rizs, hozzákeverjük a kolbászkarikákat. Azonnal tálaljuk.

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

Előző cikkAz én lecsó-sztorim (Dóra)
Következő cikkRántott lecsó
2006. szeptemberében kezdtem el írni a Lila füge blogot, ami azóta sok változáson ment keresztül, mindig egyre több és szebb lett. Ma már nem blog, hanem ez az oldal. Persze nekem egy oldalnál sokkal több, mert az életem egyre nagyobb, izgalmasabb, szinesebb része.