2006 óta szeptemberében kezdtem el a Lila füge blogot írni (uh, kimondani is sok). Természetes, hogy 10 év alatt (uh, már megint) rengeteg minden történik, változik, de szerencsére egy valami állandósult: a rajongásom a gasztronómia iránt. A blogolásból intézmény lett, magazinmegjelenések, TV műsorok, könyvek, online videók követték és mindennek megannyi recept, új alapanyagszerelem, ízlésformálódás, tanulás és közléskényszer az eredménye.

A mindig változó, éppen aktuális és gyorsan felülírt egészségtrendekkel óvatosan bánok. Sokkal inkább a kiegyensúlyozott étkezésben, a minőségi alapanyagokban, a szeretettel készített ételekben (és a testmozgásban) hiszek. Bacönnel igenis minden finomabb és nincs megnyugtatóbb egy szelet sütinél – akár az elkészítésére, akár az elfogyasztására gondolok.

Minden élethelyzetnek, boldogságnak, szomorúságnak megvannak az ételei, ezek végigkísérik az életünket és számomra nagyon érdekes megfigyelni, hogy mik is ezek.  Mindenevő vagyok, nincs már olyan étel, amit legalább egyszer ne kóstolnék meg. Ami tetszik, azt meg is főzöm, vagy sütöm. Aztán írok róla, vagy TV műsorban, videóban mondom el.

Mostanában itt találtok még meg:

Könyveim:

  • Lila füge szakácskönyv (2011)
  • Születéstől születésnapig (2013)
  • Így etesd a családodat (megjelenik 2016 novemberben)
Lila Füge

Receptjeim, fotóim, és egyéb irásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik az egész írást, csak annak első pár sorát, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.