Serpenyős zellertrió pancettával

A serpenyőben lepirított szalonna még a zellerrel is csodát tesz. Ha a gumót, a szárat és a zöldjét is felhasználjuk, a csoda csak fokozódni fog.

Hozzávalók 4 személyre

1 zellergumó plusz a szára és a zöldje
12 dkg húsos szalonna
egy marék dió
fél tk. frissen őrölt bors

5 dkg vaj

Elkészítés

A szalonnát lepirítjuk, majd amikor már félig kész, és kiadta a zsírját, rádobjuk a kockára vágott zellergumót is. Magas lángon addig pirítjuk amíg egy kis színt kap.

Hozzáadjuk a diót és 2 ek. finomra vágott zellerszárat, és ezekkel is gyorsan átforgatjuk.

Végül a nagyon apróra vágott zölddel díszítve, frissen őrölt borssal megszórva tálaljuk. A legvégén egy tk. vajat dobunk rá.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -