Serpenyős zellertrió pancettával
Havas DóraA serpenyőben lepirított szalonna még a zellerrel is csodát tesz. Ha a gumót, a szárat és a zöldjét is felhasználjuk, a csoda csak fokozódni fog.
Hozzávalók 4 személyre
1 zellergumó plusz a szára és a zöldje
12 dkg húsos szalonna
egy marék dió
fél tk. frissen őrölt bors
5 dkg vaj
Elkészítés
A szalonnát lepirítjuk, majd amikor már félig kész, és kiadta a zsírját, rádobjuk a kockára vágott zellergumót is. Magas lángon addig pirítjuk amíg egy kis színt kap.
Hozzáadjuk a diót és 2 ek. finomra vágott zellerszárat, és ezekkel is gyorsan átforgatjuk.
Végül a nagyon apróra vágott zölddel díszítve, frissen őrölt borssal megszórva tálaljuk. A legvégén egy tk. vajat dobunk rá.