Sütőben sült palacsinta és új TV műsor

Itt a húsvét és itt az új TV műsorom is – így aztán megjelenek itt is végre egy kicsit, sziasztok! Nagyon sok munkval telt az elmúlt pár hónap, hogy az eddigi kedvenc műsorom és a hozzá kapcsolódó könyv (erről is jövök hamarosan a részletekkel) elkészülhessenek. Amikor először kezdtünk arról beszélgetni a TV Paprikával, hogy milyen témákat tervezünk erre az évre, elsőként került elő, hogy legyen egy csak édességeknek szentelt sorozat. Nem is értem, hogy miért vártam ezzel ilyen sokáig! Minden eddigi műsornak és könyvnek megvolt a maga helye és létjogosultsága, de az biztos, hogy ezt imádom a legjobban 🙂 A műsor címe Álmaim cukrászdája és a legeslegkedvencebb süteményeimet fogom sorra elkészíteni benne.

Tehát akkor:

Havas Dóra: Álmaim cukrászdája április 15-től minden hétvégén 15:00 dupla résszel a TV Paprikán.

Természetesen nem maradhattok recept nélkül sem, és ha már egybeesik a műsor premierje a húsvéti lakmározással egy reggelire (is) való receptet választottam, mert a húsvéti ünnep jó nagy reggelizésbe fullad nálunk minden alkalommal. A sütőben sült palacsinta (dutch baby) tökéletes lesz a hétfői reggelihez, idén ezt készítem. Így:

17948361_10154562446381375_1268035314_o
Sütőben sült palacsinta Fotó: Bolega Niki

Sütőben sült palacsinta szilvás raguval

1 közepes 22-24 cm-es serpenyőhöz

A palacsintához:

80 g liszt

20 g vaj

2 db tojás

1 dl tejszín

1 dl tej

1 vanília rúd

A szilvás raguhoz:

20 g vaj

20 dkg fagyasztott szilva

2 ek barnacukor

½ citrom leve

1 ek porcukor

A tojást robotgép segítségével kissé felverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a tejszínt. A lisztet beleszitáljuk, hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magjait, az egészet összekeverjük. Egy közepes serpenyőben felolvasztjuk a vajat és beleöntjük a tésztát, majd 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig sütjük.

Közben egy másik serpenyőben megolvasztjuk a vajat és kissé hagyjuk megbarnulni, rádobjuk a feldarabolt szilvát. Megszórjuk barnacukorral és összerázzuk. Ha a cukor felolvadt, ráfacsarjuk a citrom levét és 1 percig rotyogtatjuk. A megsült dutch babyre öntjük a meleg szilvaragut és megszórjuk porcukorral.

MEGOSZTÁS
MEGJELENÍTÉS:ELREJTÉS: Hozzászólások (0)

Hozzászólok

E-mail címedet nem tesszük közzé.

Lila Füge

Receptjeim, fotóim, és egyéb irásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik az egész írást, csak annak első pár sorát, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.