Szarvasgombás-májas szendvics barnított vajjal

Hozzávalók:
1 kisebb illatos szarvasgomba
20 dkg hízlalt kacsa-, vagy libamáj
40 dkg kacsa- vagy libazsír
10 dkg vaj
kiváló minőségű, kovászolt, akár aszalt gyümölcsös, diós kenyér
A zsírt felolvasztjuk, a májdarabot 10 percig közepes lángon sütjük benne. A zsírban berakjuk a hűtőszekrénybe, ott hagyjukmegdermedni. (kb. 6 óra)
A vajat egy serpenyőben közepes lángon pár percig halkan bugyogva melegítjük, amíg aranybarna lesz. Egy pohárba öntjük leülepedni.
A kenyérre libamájszeleteket vágunk, megszórjuk a vékonyra szelt szarvasgombával, meglocsoljuk a vajjal és sózzuk.
Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen