Te mit eszel, ha éppen nem eszel “rendesen”?

Az elmúlt hétekben megvolt a nagy bejelentés, innentől nincs megállás, gondolhatjátok, jönnek a bébipapik a Lila Fügén. Majd meglátjuk, de egyelőre annyit mondhatok, nem így tervezem. Az elmúlt hónapok nem-evése egy gondolatot elültetett a fejemben, ami még mindig itt motoszkál, ezért veszek egy nagy levegőt és felteszem a kérdést: mit esztek, amikor nem gasztroherceg/ hercegnő módjára étkeztek? Azt gyanítom ugyanis, hogy egyrészt nem miden recept kerül fel a blogokra, ami természetes, hiszen mindannyian össze tudunk dobni egy pár virslit mustárral anélkül, hogy mindenáron megemlékeznénk róla. Másrészt viszont azt is feltételezem, hogy néhány olyan dologról is azt gondoljuk, nem megörökítésre érdemes, ami igazából az lenne csak nagyon magasra tesszük magunknak a lécet. Szerintem a kajamánoknak még a reggeli vajas zsömle is valami apró kis csavarral kerül a gyomrába a monitor előtt ülve, amiről jó lenne értesülni, ezzel is gazdagítva tárházunkat.
Kitört már a tavasz, így a serpenyős krumpli receptem az utolsó pillanatban csusszanhat még be, de természetesen várom a megbolondítotott friss fokhagymás túró, újkrumpli és spárga recepteket is, amikről amúgy azt gondolnánk, hogy túl egyszerű vagy hétköznapi fogás.


Fűszeres serpenyős krumpli


Ez a krumpli étel évente 3-4-szer kerül elő nálunk főételként, amikor se ötletem, se kedvem vagy időm nincs bevásárolni és főzőcskézni. Krumpli, fűszer és valami sajtdarabka mindig van otthon. Teával, savanyúkáposztával fenséges vacsora. Köretként is megállja persze a helyét.

Recept (2 személyre)

4-5 szem burgonya
nagyobb szemű tengeri só
frissen őrölt vegyes bors
3 csipet cayenne bors
5-10 dkg aromás sajt (Pecorino, kecskesajt, edami, lehet vegyesen is)
3 ek olíva olaj

A krumplit megtisztítom, felkarikázom és 3 adagban 1-1 ek olajon pirosra sütöm. Egyszerre annyi krumplit teszek a forró serpenyőbe, hogy egy rétegben tudjanak pirulni a szeletek. Ha átsültek, papírtörlőre szedem őket és azonnal fűszerezem, megszórom a reszelt sajt 1/3 részével. Erre kerül a 2 további réteg pirított krumpli, a tetejére fűszer és sajt. Variálható ízlés szerint zöldfűszerrel és a kedvenc sajtunkkal.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -