Te mit eszel, ha éppen nem eszel “rendesen”?
Havas DóraKitört már a tavasz, így a serpenyős krumpli receptem az utolsó pillanatban csusszanhat még be, de természetesen várom a megbolondítotott friss fokhagymás túró, újkrumpli és spárga recepteket is, amikről amúgy azt gondolnánk, hogy túl egyszerű vagy hétköznapi fogás.
Fűszeres serpenyős krumpli
Ez a krumpli étel évente 3-4-szer kerül elő nálunk főételként, amikor se ötletem, se kedvem vagy időm nincs bevásárolni és főzőcskézni. Krumpli, fűszer és valami sajtdarabka mindig van otthon. Teával, savanyúkáposztával fenséges vacsora. Köretként is megállja persze a helyét.
Recept (2 személyre)
4-5 szem burgonya
nagyobb szemű tengeri só
frissen őrölt vegyes bors
3 csipet cayenne bors
5-10 dkg aromás sajt (Pecorino, kecskesajt, edami, lehet vegyesen is)
3 ek olíva olaj
A krumplit megtisztítom, felkarikázom és 3 adagban 1-1 ek olajon pirosra sütöm. Egyszerre annyi krumplit teszek a forró serpenyőbe, hogy egy rétegben tudjanak pirulni a szeletek. Ha átsültek, papírtörlőre szedem őket és azonnal fűszerezem, megszórom a reszelt sajt 1/3 részével. Erre kerül a 2 további réteg pirított krumpli, a tetejére fűszer és sajt. Variálható ízlés szerint zöldfűszerrel és a kedvenc sajtunkkal.