Tejszínes-citrusos, zöldfűszeres tészta morzsával
Vogel DianaAmikor éppen nem jut eszünkbe semmi, viszont van friss fűszer, és néhány egyszerű hozzávaló - ilyen helyzetekben jöhet a pasta! Ez egy könnyű, nyári, frissítő változat jó sok parmezánnal és ropogós morzsával.
Hozzávalók 4 személyre:
A morzsához:
150 g fehér kenyér morzsa
2 ek. vaj
150 g őrölt parmezán
A friss fűszernövény mixhez:
kb 2 ek. apróra vágott citromfű
2 ek. bazsalikom
2 ek. menta
1 kezeletlen citrom reszelt héja
A tésztához:
25 dkg tészta
2 dl a tészta főzőlevéből
1 kezeletlen citrom leve
2 dl tejszín
a fűszernövény mix fele
reszelt pecorino sajt
Elkészítés:
A tésztát sós vízben roppanósra főzzük. A főzőlevet a tejszínnel és citromlével összeforraljuk, hozzáadjuk a vaj és az őrölt parmezán felét. Elkeverjük az apróra vágott friss zöldekkel. Ráhalmozzuk a tésztát, megszórjuk a fűszeres morzsával és a pecorino sajttal. Forrón tálaljuk.