Tejszínes-citrusos, zöldfűszeres tészta morzsával

Amikor éppen nem jut eszünkbe semmi, viszont van friss fűszer, és néhány egyszerű hozzávaló - ilyen helyzetekben jöhet a pasta! Ez egy könnyű, nyári, frissítő változat jó sok parmezánnal és ropogós morzsával.

Hozzávalók 4 személyre:

A morzsához:

150 g fehér kenyér morzsa

2 ek. vaj

150 g őrölt parmezán

A friss fűszernövény mixhez:

kb 2 ek. apróra vágott citromfű

2 ek. bazsalikom

2 ek. menta

1 kezeletlen citrom reszelt héja

A tésztához:

25 dkg tészta

2 dl a tészta főzőlevéből

1 kezeletlen citrom leve

2 dl tejszín

a fűszernövény mix fele

reszelt pecorino sajt

Elkészítés:

A tésztát sós vízben roppanósra főzzük. A főzőlevet a tejszínnel és citromlével összeforraljuk, hozzáadjuk a vaj és az őrölt parmezán felét. Elkeverjük az apróra vágott friss zöldekkel. Ráhalmozzuk a tésztát, megszórjuk a fűszeres morzsával és a pecorino sajttal. Forrón tálaljuk.

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

Előző cikkNyári morzsaparty
Következő cikkGrillezett garnélanyárs, hawaii morzsában
"Ami a szívemen, az a szádon" Kreatív tervezéssel, kommunikációval foglalkoztam. Fokozatosan alakult úgy az életem, hogy ma már szinte minden időmet a gasztronómia világában töltöm. Családi örökségem az osztrák polgári konyha és az erdélyi nyárikonyhák receptjei és történetei. Eredeti alapanyagok és elfelejtett ízemlékek után kutatok, amelyeket újrateremtek a konyhában. A főzés és a hozzá kapcsolódó vizuális tálalás számomra kommunikációs csatorna. Esszenciája a játék, szeretet, szenvedély, születés, kutatás, kíváncsiság, tanulás, tanítás. A Diana mosolya blogon ebből lehet inspirálódni.