Thai zöld curry csirkehússal

A Thai zöld curry még enyhén csípős formában is a gyerekek nagy kedvence lehet. Ha a curry pasztát magunk készítjük, kihagyhatjuk belőle a chilit és így egyáltalán nem lesz csípős az étel.

Hozzávalók

2 ek étolaj

1/2 kg csirkemell filé

2 nagy fej hagyma finomra vágva

1 csokor újhagyma finomra vágva

2 ek zöld curry paszta

fél hüvelyknyi gyömbér finomra reszelve

2 ázsiai citromnád finomra vágva

10 dkg zöldbab

1 kis fej brokkoli

10 dkg spenót

4 dl kókusztej

2 dl csirke alaplé vagy húsleves

3 ek halszósz

2 tk nádcukor vagy világos barnacukor

a tálaláshoz:

1 csokor koriander

lime gerezdek

Az ázsiai citromnád fejét mozsárban kissé megtörjük, majd egészen a fás végéig ugyanúgy finomra vágjuk, mint az újhagymát.

Egy nagy lábosban felhevítjük az olajat. Hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott csirkehúst és minden oldalán lepirítjuk. Rádobjuk a finomra vágott hagymát, kb. 4 percig pirítjuk nagy lángon. Visszavesszük közepesre és a lábasba tesszük az újhagymát, a citromnádat és a gyömbért. 1 percig pirítjuk, amíg illatozni kezd, majd hozzáadjuk a curry pasztát és újabb 1 percig pirítjuk. A rózsáira szedett brokkolit és a zöldbabot is a lábasba tesszük, összeforgatjuk a csirkés keverékkel, majd felöntjük húslevessel, felforraljuk, de nem főzzük szét. Végül hozzáadjuk a spenótot és a kókusztejet és összemelegítjük, halszósszal és nádcukrral ízesítjük. Azonnal tálaljuk. Sok koriandert, lime gerezdeket és frissen gőzölt jázmin rizst teszünk mellé az asztalra.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here