Tramezzino – háromszög szendvics

A tramezzino igazi gyerekbarát szendvics: puha, héj nélkül kenyér, általában krémes töltelékkel tömve, kisebb háromszögekre vágva. Eredetileg uzsonnára találták ki, ebből is adódik a mérete - falatnyi kis szendvicsek.

Nem véletlen, hogy a felnőttek is imádják, akiknek bárokban is gyakran felszolgálják Olaszországban. Ha a klasszikus töltelékeket nézzük, a tonhalkrém, a tojáskrém és a mozzarella elsőként jutnak az eszünkbe.

Szerintem a tramezziniben pont az a jó, hogy nagy mozgásteret ad. A puha kenyeret bármivel meg lehet tölteni és gyerekes családokban ez elég fontos szempont szokott lenni. Akár előző este is össze lehet állítani a szendvicseket és szorosan fóliába csomagolva a hűtőben tárolni őket – szerintem így a legfinomabbak, összeérnek az ízek. Ennek a módszernek a nagy előnye, hogy a gyerekeket is be lehet vonni, az enyémek szeretnek döntéseket hozni étel ügyben és szívesen pakolják a töltelékeket a saját szendvicseikbe. Arról nem is beszélve, hogy közben lehet arról beszélgetni, hogy milyen ízek passzolnak egymáshoz, miért fontos, hogy kerüljön zöldség is a szendvicsbe, vagy éppen az is kiderülhet, hogy miért kell mindenképpen kettővel többet készíteni.

Kedvenc töltelékeink:

  • prosciutto, mozzarella, nektarin, bazsalikom
  • pesto, mozzarella, paradicsom
  • tonhalkrém
  • tojás, avokádó, krémsajt
  • kecskesajt, sonka, áfonya
  • natúr sajtkrém, kígyóuborka, kapor

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -