Uzsonnareform: háromból egy

A kezdőcsomag a bölcsis uzsonnareformhoz: csicseriborsókrém (humusz), tavaszi túrókrém, bazsalikomos zöldborsókrém fetával, eper-banán smoothie.

Tavaszi uzsonna

A humuszt azért mertem bevállalni, mert R2r itthon addig tolja, amíg csak van a tálban. Hát ez hiba volt, nem minden gyerek R2r és mint kiderült a sok gyerek között ő sem marad önmaga. Nem ették. A túró és a borsó fogyott, a borsó nyert. Itt legalább kaptam egy kis visszaigazolást, hogy nem járok nagyon rossz úton, mert abból indultam ki, hogy ennek működnie kell. A borsót minden gyerek szereti (?!), gyönyörű színe van, ami nem elhanyagolható tényező, édes, de nem kell édesíteni. A bazsalikomról most tanultak a bölcsiben, így természetes volt, hogy azzal párosítom. Nagyon örülök, hogy működött.

Zöldborsókrém fetával és bazsalikommal

Recept

40 dkg zöldborsó
20 dkg feta
6-8 nagyobb bazsalikomlevél
1 ek olívaolaj
1 tk só
1 tk nádcukor

A borsót felteszem főni annyi vízben, ami épp ellepi. Beleteszem a cukrot és a sót és fedő alatt közepes lángon 7-10 perc alatt puhára főzöm a borsót. Fontos, hogy a színe élénkzöld maradjon, semmiképp se főjön túl, mert kemény lesz. Leszűröm, kihűtöm. Turmixgépbe teszem a fetával és az olívaolajjal, pépesre turmixolom. Ha kell, egy kicsit sózom, majd beletépkedem a bazsalikomot. Egyszer megküldöm a turmixban és kész. Kiflivel vagy pitával jól fogyasztjuk.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -