Uzsonnareform: kukorica és tonhal

Lassan már tanulságokat is le tudok vonni a kis próbaüzemünkből: az a nagy igazság (sajnos semmi újat nem fogok mondani), hogy a szülők felelőssége óriási abban, hogy a gyerekek hogyan és mit esznek. Igen, igen, vannak olyan gyerekek, akiknek az anyukája mindent megtesz, hogy igényes ételt tegyen a gyereke elé, az kis ördögfajzat mégsem hajlandó virslin kívül mást fogyasztani. Mégis úgy látom most, hogy ez a probléma kisebb része, ezek a gyerekek egyszercsak elkezdenek rendesen enni. R2r csoportjában viszont ketten vannak összesen, akik hajlandóak megkóstolni a kenyérre kerülő dolgokat (és akkor még mindig ott tartunk csak, hogy mit teszünk a kenyérre, nem a köleskásánál). Az egyik R2r, a másik egy olyan kislány, aki szinte minden alkalommal elmondja, hogy ilyet az ő anyukája is szokott csinálni. Neki nem új a zabkása, a zöldborsókrém vagy a tonhal. Ez nem azt jelenti, hogy feladom. Dehogy! Keresem az utat… szólok, ha megtaláltam.

Kukoricakrém, krémsajtos tonhalkrém

A krémeket kiflikarikára vagy cheddar sajtos kekszre is lehet például kenni. Nem csak kenyérre:)

Recept

A kukoricarémhez:

40 dkg főtt kukorica
1 nagyobb sárgarépa
1 szál újhagyma
2 ek olívaolaj
1 púpozott ek tejföl

kevés bors
1 ek finomra aprított petrezselyem

A hozzávalókat botmixerrel hosszan turmixolom, hogy egészen krémes legyen a kukorica. Ha sok időm és kedvem van, az egészet szűrőn átpasszírozom, hogy a kukorica héját kiszedhessem.

A tonhalkrémhez:

3 tonhalkonzerv
12,5 dkg natúr krémsajt
1 tk ecetes torma
1 citrom frissen reszelt héja
1 ek frissen facsart citromlé
1 szál újhagyma finomra vágva

A hozzávalókat közepes tálba teszem és villával alaposan összedolgozom.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -