Vasárnapi poharas desszert

Hozzávalók: Krém: 50 dkg tehéntúró 50 dkg mascarpone 1 citromból nyert citromlé 1 citromból nyert citromhéj 3 csomag vaníliás cukor 5 ek porcukor (ízlés szerint) 1 cs zselatinfix 30 dkg málna, vagy bármilyen gyümőlcs (eper, őszibarack) 5 dl habtejszín (OKÉ Habmester – ez már édesített) Babapiskótás rész: 1 nagycsomag cokrozott babapiskóta 5 dl tej 2 ek cukor 1cs vaníliás cukor Teteje: Málna Csokireszelék Elkészítés: A túrót átnyomjuk, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét, a vaníliás cukrokat, ízlés szerint (hogy a végén kellemesen savanykás – édes legyen) cukrot, jól összekeverjük, majd a puha mascarponéval, zselatinfix-el is jól kikeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük elektromos habverővel, és a 2/3-ad részét a túrós krémhez adjuk, finoman elegyítjük, összekeverjük. Ekkor is beletehetjük a málnát vagy az apróra vágott egyéb gyümölcsöket, de én összeállításnál a túrókrém tetejébe nyomkodtam. A babapiskóták harmadát – a cukros tejbe mártogatva – egy magasabb falú tálba lerakjuk, a túrós krém harmadát egyenletesen elkenjük rajta, megszórjuk a málnával, amit egy kicsit bele is nyomkodunk, majd újra a mártogatott piskóta, rá a krém, málna, újra babapiskóta, krém, majd a felvert tejszín megmaradt harmada kerül. Végül: a tejszínhab tetejét málnával és csokireszelékkel díszítjük. Lefedve hűtőszekrénybe tesszük legalább 3 órára, s ezután lehet tálalni. Én fagylaltos kehelyben tálalom, de lehet kockára vágva is tálalni. Igazi nyári, üdítő finomság a vasárnapi ebéd megkoronázására!