WAMP Spájz a gasztro vásár, ahol randizni is lehet

Tavaly ilyenkor elkezdtünk gasztro részleget szervezni a WAMPra. Azért írom, hogy elekezdtünk, mert a WAMP felkérésére részt vettem a szervezésben a kezdetektől. Az első perctől fogva imádtam kitalálni, hogy milyen fajta gasztro illene a jól bevált és méltám népszerű design vásárhoz, majd ezután megkeresni, megismerni a gaszto kiállítókat és figyelni, ahogy vásárról vásárra kialakul egy kemény mag, akik ma már közösséget alkotnak. Jó látni, hogy visszajárnak ide, akik azt a bizonyos csokit, szendvicset vagy sajtot keresik.

Idén gondoltunk egy nagyot és a hétvégén önálló gasztro WAMPot szervezünk WAMP Spájz néven.

November 26-27-én a megszokott design vásár átadja a helyét a WAMP Spájznak. A kézműves gasztronómiai vásáron olyan kézművesek és kereskedők árulják gasztro termékeiket, akik nem csak a minőségre és az egyediségre helyezik a hangsúlyt, hanem fontosnak tartják, hogy termékeik arculata és ötletessége is felkeltse a vásárlók érdeklődését. A WAMP Spájz kamrapolcait megtöltjük mindenféle finomsággal, melyekkel felkészülhetünk a hideg téli hónapokra: csokoldék, trüffelek, bonbonok, sütemények, lekvárok, chutney-k olívaolajak, borok, párlatok, különleges szakácskönyvek, sajtok, fekvágottak, kávés és tea várja a vásárlókat. A vásár a WAMP designszemléletéhez hűen stylistok keze nyomát is hordozza: az egyes “kamrapolcokat” stylistok rendezik be az adott polc temaitkáját követve:

  1. Dunszt: lekvárok, szörpök, savanyúságok
  2. Szalonspicc: kézműves sör, borok, pálinka, koktél
  3. Állati: hal, hústermék, sajt
  4. Édes: sütemény, csokoládé
  5. Friss: zöldség, gyümölcs, kenyér
  6. Vegyespolc: kávé, tea, fűszer, olaj, ecet, szakácskönyv, stb.

Naponta két workshopon hasznos praktikákat is megtudhatunk a WAMP Spájz árusaitól: Wágner Beától (Keserédes) elsajátíthatjuk a házi bonbonkészítés tudományát, Szántó Tibortól (Szántó Tibor Fine Chocolates) megtudhatjuk, hogyan ismerjük fel a valóban minőségi csokoládét, Viczkó Bea (Kopenka) megmutatja nekünk, hogyan tudunk otthon is elbűvölő tortadekorációt készíteni, Makitól (Makifood) a japán séfhölgytől pedig elleshetjük a szusikészítés trükkjeit.

Gasztroblogger rapid randi

Az evés, ivás, okulás mellett rapid randit is szervezünk. Ennek az a lényege, hogy 6 népszerű gasztrobloggert leültetünk egy hosszú asztal mögé, aki pedig szeretne leülhet velü(n)k szemben és 3 percben kérdezhet bármit, amit csak akar. A bloggerek: Chili&Vanilia, Fűszer és Lélek, Lila Füge, Dolce Vita, Édesem és Világevő. Gyertek, beszélgessünk!

További részletek a WAMP honlapján és a folyamatosan frissülő Facebook oldalon.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -