Múlt szombaton az utolsó tálka feketeribizlit én vettem meg. Kifejezetten ezért mentem a piacra és már csak egy dobozka volt, arra is rá kellett tennem a kezem, nehogy valaki lecsapjon rá “v á l o g a t á s” közben. Vérzik a szívem, mert ez az utolsó idén egyben az első is volt nekünk, valahogy elszaladt mellettünk a rövidke szezon.

Feketeribizlis morzsa

Nem akartam nagyon bonyolítani, megőrizni ínségesebb időkre szörp vagy lekvár formájában nem lehetett volna – ahhoz kevés volt a ribizli. Nyersen csak én eszem, így olyan süti készült belőle, amiben dominálhatott. Csak egy kis morzsa került a tetejére, annyi a csavarral, hogy kis csokoládékockákat is kevertem hozzá, mert szerintem a magas kakótartalmú csoki és a feketeribizli nagyon jól bírják egymást.

Recept

1/2 kg feketeribizli
2 kisebb sárga húsú barack
5 dkg világosbarna nádcukor
1 púpozott ek kukoricaliszt

1 bögre zabpehely
1/2 bögre liszt

1/4 bögre szeletelt mandula
5 dkg 70 % kakaótartalmú csokoládé
1/2 bögre cukor
1 csipet só
15 dkg hideg vaj
5 dkg

A gyümölcsöket megmosom, megtisztítom, a barackot kimagozom és kisebb kockákra vágom. Közepes tálba teszem és összekeverem a cukorral és kukoricaliszttel. A keveréket kivajazott formába borítom.
Egy másik tálban összekeverem a zabpelyhet, lisztet, cukrot, sót, majd beleszórom a felkockázott vajat és a kezemmel összemorzsolom. A végén hozzákeverem a mandulát és a kis kockákra (1/2 cm) vágott csokoládét, és a morzsát a gyümölcs tetejére kanalazom. 190 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöm. Akkor jó, ha a teteje megpirul, a gyümölcs leve pedig bugyogni kezd. Langyosan fogyasztjuk.

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

Előző cikkKacsaragu
Következő cikkLila Füge a Coke Clubban, JÁTÉK!

2006. szeptemberében kezdtem el írni a Lila füge blogot, ami azóta sok változáson ment keresztül, mindig egyre több és szebb lett. Ma már nem blog, hanem ez az oldal. Persze nekem egy oldalnál sokkal több, mert az életem egyre nagyobb, izgalmasabb, szinesebb része.