Azon, azt hiszem kis számú, szerencsés anyukák közé tartozom, akiknek nem igényel több órás koncentrációt és rákészülést a napi menü kitalálására. Nem kérdés, hogy mit adjak enni a majdnem 2 éves R2r-nak, mert mindent megeszik (kivéve a sóskát és a tökfőzeléket, de ezek csak véletlenül kerültek egyszer-egyszer a konyhába, önszántamból ilyesmit nem készítek). Szerencsére mindenevő ez a gyerek. Nem is tudom mi lenne velem, ha ez nem így lenne. 5,5 hónapos koráig csak anyatejet kapott- ezt nagyon görcsösen akartam és rengeteg küzdelemmel, kiborulással végül sikerült elérnem, hogy a mai napig képtelen a kiscsávó a cumisüveggel bármit is kezdeni. Persze most már nem is kell neki, de visszatekintve érthetetlen, hogy miért testesítette meg számomra a cumisüveg a világegyetem legsötétebb ellenségét.

Ez a kép 1 éve készült, R2r itt még nincs 1 éves

Amikor megkapta az első kanál reszelt almát csaknem az egész kanalat beszippantotta örömében, majd ezt követően nem tudtam elég gyorsan a szájába kanalazni az új ízeket, zöldségeket, gyümölcsöket, gabonaféléket. Az addig az átlagot éppen megütő, szépen fejlődő, de inkább vékonyka kisfiú hirtelen kikerekedett és bivalyerős lett. Első szülinapjára a családnak vörösboros marhapörköltet, az ünnepeltnek pedig a kedvenc céklás papiját főztem. Egy óvatlan pillanatban a céklás kanál nagy ívű röppályára került – éppen csak elkerüve a fehér szőnyeget, R2r pedig betolt egy egész tányér marhapörköltet. Innentől kezdve nincs külön főzés, turmixolás, pépesítés, csak az a feladat, hogy minden nap valami új finomság kerüljön a tányérba, ha lehet többször is. Ez sem kis kihívás, de a kellemesebb fajta.

A folytatás és recept ezen a linken, ahol egyébként hétről-hétre más gasztroblogger anyuka receptjét olvashatjátok (Fűszeres Eszter, Kicsi Vú, Mai Móni) és egy játékban is részt vehettek, melynek során feltölthetitek a saját receptjeiteket is két kategóriában, sőt nyerhettek is:

Heti nyeremény mindkét kategóriában – 5 000 Ft értékű könyvutalvány
Fődíj mindkét kategóriában – 100 000 Ft értékű Media Markt utalvány
„Apa főz” különdíj – 50 000 Ft értékű Media Markt utalvány

További részletek itt.

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

Előző cikkBrutális clafoutis
Következő cikkA legjobb hideg leves
2006. szeptemberében kezdtem el írni a Lila füge blogot, ami azóta sok változáson ment keresztül, mindig egyre több és szebb lett. Ma már nem blog, hanem ez az oldal. Persze nekem egy oldalnál sokkal több, mert az életem egyre nagyobb, izgalmasabb, szinesebb része.