Almás tormamártás füstölt pisztránggal

Tormás alma, almás torma, leves vagy mártás, hideg vagy meleg, ebéd vagy vacsora... mind csak döntés és hozzáállás kérdése. Ilyen egy jó recept: magadja az alapokat és a többi csak rajtunk múlik. Jó étvágyat!

Hozzávalók:

4 nagy savanyú alma

1 negyed kezeletlen citrom

4 evőkanál frissen reszelt torma

+ 4 teáskanál frissen reszelt torma a tálaláshoz:

2 dl tejszín

1 csipet só

1 evőkanál méz

250 g füstölt pisztráng

 

A hámozott, gerezdekre vágott almát a lemosott citrommal és sóval, annyi vízben amennyi ellepi, puhára főzzük, majd leszűrjük. Hozzáadjuk a reszelt tormát és botmixerrel bársonyos állagúvá pürésítjük. Elkeverjük benne a tejszínt, újraforraljuk, végül édesítjük a mézzel. Elosztjuk a tányérokban, ráhelyezzük a füstölt halszeleteket és a frissen reszelt tormát is.

5/5 (1)

Kérjük, értékeljen

Előző cikkLangyos téli saláta, narancsos tahini öntettel
Következő cikkSzínes téli saláta

“Ami a szívemen, az a szádon”
Kreatív tervezéssel, kommunikációval foglalkoztam. Fokozatosan alakult úgy az életem, hogy ma már szinte minden időmet a gasztronómia világában töltöm. Családi örökségem az osztrák polgári konyha és az erdélyi nyárikonyhák receptjei és történetei. Eredeti alapanyagok és elfelejtett ízemlékek után kutatok, amelyeket újrateremtek a konyhában. A főzés és a hozzá kapcsolódó vizuális tálalás számomra kommunikációs csatorna. Esszenciája a játék, szeretet, szenvedély, születés, kutatás, kíváncsiság, tanulás, tanítás. A Diana mosolya blogon ebből lehet inspirálódni.

1 HOZZÁSZÓLÁS