Almás tormamártás füstölt pisztránggal
Vogel DianaTormás alma, almás torma, leves vagy mártás, hideg vagy meleg, ebéd vagy vacsora... mind csak döntés és hozzáállás kérdése. Ilyen egy jó recept: magadja az alapokat és a többi csak rajtunk múlik. Jó étvágyat!
Hozzávalók:
4 nagy savanyú alma
1 negyed kezeletlen citrom
4 evőkanál frissen reszelt torma
+ 4 teáskanál frissen reszelt torma a tálaláshoz:
2 dl tejszín
1 csipet só
1 evőkanál méz
250 g füstölt pisztráng
A hámozott, gerezdekre vágott almát a lemosott citrommal és sóval, annyi vízben amennyi ellepi, puhára főzzük, majd leszűrjük. Hozzáadjuk a reszelt tormát és botmixerrel bársonyos állagúvá pürésítjük. Elkeverjük benne a tejszínt, újraforraljuk, végül édesítjük a mézzel. Elosztjuk a tányérokban, ráhelyezzük a füstölt halszeleteket és a frissen reszelt tormát is.