Ázsiai csirkés szendvics

Kiskorunkban általában a csirke melléhez ragaszkodunk, felnőve aztán minél szaftosabb a húsrész, annál jobb – talán már a csont sem zavar. Itt meg még annyira sem, hiszen még tálalás előtt megszabadulunk tőle. Omlós, fűszeres hús, egy kis mustár, klasszikus savanyúság, igazi jóféle péksütemény… És kész is az ázsiai csirkés szendvics.

Hozzávalók 5 személyre:

1 kg egész csirkecomb
5 evôkanál kacsazsír

A mázhoz:
3 evôkanál méz
3 evôkanál szójaszósz
1 evôkanál olívaolaj
csipetnyi fahéj
csipetnyi római kömény
ujjnyi reszelt Ëömbér
1 gerezd fokhaËma, reszelve
só és frissen ôrölt bors

A tálaláshoz:
5 buci, pl. mákos puffancs
5 evôkanál mustár
10 dkg rukkola
½ gránátalma magja
10 dkg csemegeuborka

Elkészítés:

A sütőt 150 fokra előmelegítjük. A máz hozzávalóit keverjük össze, és alaposan dörzsöljük be vele a csirkecombokat. Egy tepsi aljában elkenjük a kacsazsírt, és a csirkét elrendezzük benne, majd szorosan lefedjük fóliával, és 40–60 perc alatt
puhára sütjük.

A megsült csirkecombokat egy kicsit hagyjuk hűlni, majd fejtsük le a bőrt, és egy villa segítségével a húst is fejtsük le a csontokról. Szedjük darabokra, ha tudjuk, akár szálakra is. A csirkéből kisült, visszamaradt fűszeres zsírból keverjünk egy
kicsit a csirkéhez, hogy szaftos legyen a szendvicstöltelékünk.

A bucikat vágjuk félbe vagy háromba, kenjük meg 1-1 kanál mustárral, halmozzunk rájuk a húsból, a rukkolából, a gránátalmából és az uborkából ízlés szerint.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -