Ázsiai wokos csirke kókuszos földimogyorószószban

Ha ezt a mogyorószósz-receptet egyszer elkészíted, utána garantáltan nem kerül majd le a családi menüről! Szuperül passzol húsokhoz, sült zöldségekhez és eheted rizzsel vagy ázsiai tésztákkal is. Egy a titok, jól el kell találni az ízek egyensúlyát, hogy ne legyen se túl sós, se túl édes, se nem túl savanyú avagy markánsan kókuszos, úgyhogy amikor kikevertétek, kóstoljátok meg mielőtt felhasználjátok és fűszerezzétek bátran.

Hozzávalók 4 adaghoz:

A mogyorószószhoz:
3 evőkanál mogyoróvaj,
3 evőkanál Alpro kókuszital
1 teáskanál szójaszósz
1 kávéskanál rizsecet
2 evőkanál lime lé
1 gerezd zúzott fokhagyma
frissen őrölt bors, ízlés szerint
chili pehely, ízlés szerint
só, ízlés szerint
víz, ha szükséges

A csirkéhez:
50 dkg csirkemell filé falatnyi darabokra vágva
3 cm-es darab gyömbér reszelve
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál szójaszósz
½ teáskanál frissen őrölt bors
1 lime friss facsart leve
1 marék sótlan földimogyoró

A mogyorószószhoz egy tálban összekeverjük a mogyoróvajat, kókuszitalt, szójaszószt, a rizsecetet, a lime levét, fokhagymát, frissen őrölt borsot, és ha szeretjük a csípős ízeket, a chilipelyhet is.

Egy wokban felhevítjük az olajat és a csirkefalatokat magas lángon lepirítjuk a gyömbérrel és a fokhagymával, közben ráfacsarjuk a lime levét, hozzáadjuk a szójaszószt és megborsozzuk. Alacsonyabbra vesszük a lángot, a csirkéhez adjuk a mogyorószószt és annyi vizet, hogy elérjük a kívánt állagot. Durvára tört mogyoróval tálaljuk. Főtt jázmin rizst adunk mellé.

A receptet az Alpro támogatta.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -