A mandulamasszához a héjától megtisztított (leforrázott, kinyomkodott) mandulát a porcukorral robotgépben egészen finomra őröljük. A cukorból, vízből és golden syrupból szirupot főzünk: egy kis lábosban forrásig melegítjük őket, majd a kész szirupot hagyjuk kihűlni. A mandulakivonattal együtt a cukros mandulához adjuk és addig keverjük a késes robotgépben, amíg lágy marcipánhoz hasonlító homogén masszát kapunk.
A krumplit megfőzzük, krumplinyomóval összenyomjuk. Langyosan deszkára borítjuk, hozzáadjuk a vajat és kb 1/2 kg lisztet. Lágy tésztát gyúrunk belőle, folyamatosan adunk hozzá egy kis lisztet, amíg megfelelő állagú lesz – összeáll, nem túl kemény, nem túl lágy.
Kinyújtjuk, megtöltjük gombóconként 1/2 sárgabarackkal, 1 tk. mandulamasszával és 1/2 tk. cukorral. A gombócokat sós, lobogó vízben kifőzzük (miután feljött a víz felészínére még 2 percig hagyjuk főni), és azonnal a pirított morzsába forgatjuk.
Porcukorral és a maradék morzsával megszórva tálaljuk.