Ezennel az első saláta post is felkerül a helyére. Magamat ismerve ebből lesz még jó néhány, mert vacsorára gyakran szoktam salátákat készíteni. Lehet, hogy unalmasnak hangzik, pedig korántsem az! Általában a pillanatnyi hangulatom határozza meg, hogy mi is kerül a napi saliba, alapanyag mindig akad a kamrában és a hűtőszekrényben. Ezúttal a Thai snack vacsorából kiamardt fekete királyrákoknak kerestem méltó társakat. Gyorsan meg is találtam és így létrejött az

Őszibarackos vegyes saláta zöldchilis rákkal

Recept (2 személyre)

kb 1/2 kg királyrák megtisztítva, kibelezve
3 gerezd fokhagyma
2 kisebb zöld chili
olaj
vegyes zöldsaláta (spenót levél is volt közte)
1 szép, kicsit keményebb őszibarack
frissen őrölt vegyesbors

Vinaigrette:
5 ek balzsamecet
2 ek extra szűz olivaolaj
2 ek méz

Az olajon az összetört fokhagymát a szeletelt chilivel megfuttattam, amikor illatozni kezdett, rádobtam a megtisztított rákokat, egy kis só + frissen őrölt bors, és kb 5-7 perc alatt mind a két oldalukon megpirítottam őket. Csak éppen annyira, hogy rózsaszínűek legyenek. Levettem a tűzről, félretettem.
A barackot vékony szeletekre vágtam, a salátaleveleket összetépkedtem és összekevertem a barackkal.
A vinaigrette-hez az hozzávalókat összekevertem, szép sűrű, vörösesbarna öntetet kaptam. Ezt a salátalevelekre öntöttem, ráhelyeztem a rákocskákat, megszórtam néhány szelet friss zöld chilivel, őröltem rá egy kis borsot és egy fél pirított pitával tálaltam.Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

1 HOZZÁSZÓLÁS