Bárányhimlőre vagy kánikula ellen
Lila FügeR2r egy héttel a nyaralásunk előtt bárányhimlős lett. Szerencsére nem volt horror sztori pedig elsőre rendesen sokkot kaptam – pöttyök jöttek, sokasodtak, majd az egész elkezdett lecsengeni, ahogy kell. Az egészben a legrosszab az volt, és ezt valóban nehéz lehetett elviselni, hogy a torka és a szája is tele lett hólyagokkal. Emiatt 3 napig semmit nem volt hajlandó enni, de inni se, amit pedig nyilván nem hagyhattam. Megszületett tehát a nagy megoldás mindkettőnk örömére: gyümölcsjégkrém. Most, hogy ismét nyár van, a “recept” bárányhimlő nélkül is aktuális.
Gyümölcsjégkrém
Idézőjelbe tettem a recept szót, mert a fagyasztott gyümölcspép vagy gyümölcslé nem igazán nevezhető receptnek. Mivel azonban ez a legkevesebb munkával elkészíthető és legegészségesebb nyári édesség, úgy gondoltam megér egy rövidke bejegyzést, legalább ötletadónak. Az én gyerekeim imádják és ezzel gondolom nincsenek egyedül. Tele vannnak a zöldségesek gyümölccsel, fel lehet tölteni a mélyhűtőt!
Almás: frissen préselt bio almalé a Bio piacról. Ha túl édes, mehet bele egy kevés citromlé.
Epres: 25 dkg eper, 2 ek almalé, 1 tk vanília kivonat.
Epres banános: 1 banán, 25 dkg eper, 5 ek almalé.
Cseresznyés: 25 dkg cseresznye, 2 ek amareno cseresznyelé (elhagyható, de felturbózza az ízét). Meggyes ugyanígy.
Mangós áfonyás: 1 mangó, 10 dkg áfonya, 2 ek joghurt.
Jó hűsölést!